Project

Transformatie Kantoor Mitros

Geen categorie

Woningstichting Mitros te Utrecht is voor de komende 15 jaar gehuisvest in een gebouw uit de tachtiger jaren aan de Koningin Wilhelminalaan in Utrecht. Voor de transformatie van het bestaande pand hebben wij gebruik gemaakt van het innovatieve ‘patchworkmodel’: Een duurzaam en flexibel werkLANDSCHAP dat uitgaat van (gedeeltelijk) behoud en sublimatie van bestaande indelingen, materialen en infrastructuur.

Transformatie Kantoor Mitros
Marlies Rohmer, Mitros woningbouwcorporatie, Utrecht

Voor Mitros is contact met de klant is van groot belang. Dit resulteert in de wens van een transparante entreehal voorzien van receptie en klantenontvangst. De bestaande entreehal is daarom uitgebreid met een paviljoenachtige nieuwbouw met een klantvriendelijk, transparant en gastvrij interieur. Het paviljoen sluit met een structuur van witte verjongende aluminium kokerprofielen aan op de architectuur van het bestaande gebouw.

De identiteit van de opdrachtgever is vertaald naar duurzame en eenvoudige materialen als hout, glas, vilt en natuurlijke tinten. Felgekleurde panelen met als onderwerp ‘de projecten van Mitros in gebruik’ brengen verschillende kleuraccenten aan en versterken de herkenbaarheid per verdieping.

Een centrale ontmoetingsplek, op alle verdiepingen in de oksel van het gebouw, kan worden afgesloten met grote semi-transparante, schuifpanelen, waardoor er een informele ruimte ontstaat: het bruisend middelpunt van elke verdieping. Een flexibele ruimte voor bijvoorbeeld brainstormsessies of overleggen. 
De open ruimtes zijn gedeeltelijk afgeschermd door middel van ‘zitmeubels’ langs de circulatiezone. Deze bieden bescherming van de werkplekken zonder het overzicht en de daglichttoetreding over de werkvloeren te belemmeren.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Koningin Wilhelminalaan 9
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Transformatie Kantoor Mitros
  • Projectarchitect(en) Marlies Rohmer
  • Toeleveranciers false
  • Programma Nieuwbouw entreepaviljoen en transformatie en herinrichting van ca. 10.500 m2 kantoor
  • Aanvang bouw 01-09-2014
  • Oplevering 01-08-2013
  • Opdrachtgever Woningcorporatie Mitros
  • Ontwerpbureau Architectenbureau Marlies Rohmer
Reageer op dit artikel