Project

The Traveller in Amsterdam – Powerhouse Company

Interieur

Naast het nieuwe kantoor van ING aan de Bijlmerdreef is een restaurant gebouwd: The Traveller. Het ontwerp voor het interieur is gemaakt door Powerhouse Company.

Toelichting door Powerhouse Company – De zachte, alzijdige vorm en de synergie met het omliggende park kenmerken het paviljoen. Powerhouse Company heeft gewerkt met een mix van subtiele en heldere gebaren. Het resultaat is een moderne en tijdloze esthetiek in combinatie met een dynamiek van verschillende hoogtes en de toepassing van rijke kleuren en materialen. Door middel van een nauwkeurige aansluiting op het landschap (oplevering begin 2020) is het paviljoen in harmonie met de omgeving. De aansluiting op de diverse landschapsniveaus en de groene Tichelaar tegels op de noord- en oostgevel dragen daaraan bij. Ook het houten plafond en de betonnen traptreden die van binnen naar buiten doorlopen versterken de verbinding met de omgeving.

The Traveller in Amsterdam door Powerhouse Company. beeld Sebastian van Damme

beeld Sebastian van Damme

De keuken met authentieke gerechten uit de hele wereld is geïnspireerd op de multiculturele sfeer van de wijk. Bezoekers kunnen er elke dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. Met een flexibele bovenverdieping faciliteert The Traveller ook multifunctionele programma’s zoals vergaderingen, activiteiten en culturele evenementen.

“We hebben het paviljoen zo ontworpen dat het naadloos aansluit op de omgeving,” legt architect en partner Stijn Kemper uit. “Hierdoor ontstaat een dynamische relatie tussen binnen en buiten. De combinatie van een transparante glazen gevel met het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, zorgt voor een subtiele overgang tussen binnen en buiten. De sterke kleuren en zachte texturen in het interieur zorgen vervolgens voor een intieme binnenruimte met huiselijk comfort.”

The Traveller in Amsterdam door Powerhouse Company.

Begane grond

The Traveller in Amsterdam door Powerhouse Company.

Eerste verdieping

Het paviljoen wordt gekenmerkt door een minimalistische glazen gevel en een sculpturale, vrijstaande houten kern. Doordat dit houten middendeel en de glazen gevel elkaar nergens raken ontstaat er een veelheid van ruimtelijke belevingen, van geborgen tot royaal en open.

“De combinatie van openheid in het ontwerp, gecombineerd met een hoogwaardige en vooruitstrevende detaillering is een belangrijk kenmerk van de ambities van Powerhouse Company. Projecten met hospitality en horeca liggen dicht bij de servicegerichte aanpak van ons bureau,” besluit partner Stijn Kemper.

The Traveller in Amsterdam door Powerhouse Company. beeld Derek Zomer

beeld Derek Zomer

Powerhouse Company heeft de ontwerpwedstrijd voor het paviljoen in de zomer van 2016 gewonnen. Om het project te realiseren, werkte Powerhouse Company samen met Benthem Crouwel Architects (verantwoordelijk voor het ontwerp van het ING kantoor) en Karres en Brands (landschapsarchitect van buitenruimte gebouw Cedar en stedenbouwkundige van het innovatiedistrict Cumulus Park). Het interieurontwerp van The Traveller is een samenwerking met Studio BvanB en Office RBGV. De projectontwikkelaars waren EDGE en G&S Vastgoed. G&S Bouw heeft het paviljoen gebouwd, en Intera Interieurbouw heeft het restaurant interieur uitgevoerd.

Het innovatiedistrict Cumulus Park is een initiatief van ING in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam (HvA), het ROC en anderen.

The Traveller in Amsterdam door Powerhouse Company. beeld Sebastian van Damme

beeld Sebastian van Damme

Meer over Powerhouse Company

Foto's

Ontwerp en realisatie

 • Plaats Amsterdam
 • Projectarchitect(en) Stijn Kemper
 • Medewerkers Nanne de Ru, Stefan de Meijer, Robbert Verheij, Gerben Knol, Alex Niemantsverdriet, Bjørn Andreassen, Erwin van Strien, Fernando Diez, Franca Houg, Gert Ververs, Helena Tse, Koen van den Dungen, Lesia Topolnyk, Max Tala Nossin, Melanie Lo, Mike Hansen, Peter Lee, Rafael Zarza García, Thowalfakar Humady
 • Adviseur constructie Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
 • Adviseur installaties Deerns Raadgevende Ingenieurs
 • Adviseur bouwfysica DGMR
 • Adviseur brandveiligheid DGMR
 • Aannemer G&S Bouw (paviljoen), Intera Interieurbouw (interieur)
 • Interieurarchitect Powerhouse Company en Studio BvanB in samenwerking met OFFICE RBGV
 • Opdrachtgever EDGE en G&S Vastgoed (Casco Paviljoen), The Traveller - Michiel Deenik, Neal Valentijn en Jeroen van Brussel (Interieur)
 • Adviseur Bouwkosten Basalt
 • Projectmanagement interieur JOBS Project Management - Jacob den Besten
 • Lichtontwerp Studio Rublek
Reageer op dit artikel