Project

The Edge

Geen categorie

The Edge aan de Zuidas in Amsterdam is een iconisch kantoorgebouw met als grootste huurder Deloitte. De werkplekken binnen het gebouw zijn georganiseerd rond een groot atrium. Deze ruimte, vol met licht en activiteit, is het kloppend hart van een inspirerende en vooruitstrevende werkomgeving. The Edge is het meest duurzame en innovatieve kantoor ter wereld.

The Edge

Grote, kolomvrije, flexibele vloervelden zijn georganiseerd rond een op het noorden gericht atrium, waardoor daglicht ongehinderd bijna alle werkplekken kan bereiken zonder te veel zoninstraling toe te laten. Naar het noorden is de gevel volkomen open. Aan de oost-, zuid- en westkant wordt het licht gefilterd door kleinere, diepe openingen in een dragende gevelconstructie, waardoor de thermische massa van het beton gebruikt wordt. De gesloten geveldelen aan de zuidkant zijn bekleed met zonnepanelen en ook het gehele dak wordt gebruikt voor het opvangen van zonne-energie.

In de noord-zuid doorsnede is het gebouw opgezet als een dijkhuis: de entree ligt in de polder, maar de “huiskamer” van het gebouw – de werkplekken, voorzieningen en vergaderruimtes op de eerste tot en met de vierde verdieping in het atrium – kijkt uit over de dijk van de A10 en de openbaar vervoersbundel. De bruggen op de zesde en de negende verdieping geven stabiliteit aan de glazen noordgevel. Het atrium is een lichte, heldere, actieve ruimte; een plek voor circulatie, ontmoeting, en de uitwisseling van ideeën.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Gustav Mahlerlaan 2970
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel The Edge
  • Projectarchitect(en) Ron Bakker en Kevin Flanagan
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 40.000 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2014
  • Definitief ontwerp 01-10-2014
  • Aanvang bouw 21-08-2015
  • Oplevering 01-10-2014
  • Opdrachtgever Opdrachtgever: OVG Real Estate
  • Ontwerpbureau PLP Architecture
Reageer op dit artikel