Project

’t Loon Heerlen

Geen categorie

In opdracht van Nederlandse vastgoedbelegger NSI heeft Powerhouse Company ’t Loon, winkelcentrum in Heerlen, gerenoveerd. Met het ontwerp van een nieuwe luifel, duurzame gevel, ondergrondse parkeer- garage en een uitnodigend plein, transformeerde Powerhouse Company de bestaande locatie tot een aantrekkelijke plek voor het winkelend publiek.

’t Loon Heerlen

Bij de renovatie stond het creëren van een levendige publieke ruimte centraal. Om tegemoet te komen aan het hedendaagse winkelpubliek, werd het na-oorlogse ontwerp aangepast aan de wensen van deze tijd.

Door de vernieuwde gevel ontstaat er een open en lichte ruimte, waarbij de winkels nu zichtbaar zijn vanaf het plein en vice versa. Door het gebruik van zandsteen, zorgvuldig gekozen houten banken en een centrale tuin aan het nieuwe plein (4.000m2), ontstaat een plek om te ontspannen en te genieten van goed weer.

Het plein wordt tevens gekenmerkt door de centrale opening, die naast toegang ook zorgt voor daglicht in de ondergrondse parkeergarage. De nieuwe gevel kenmerkt zich door zijn transparantie en het elegante verticale ritme dat refereert aan de oorspronkelijke glazen gevel.

De afgeronde hoek aan de rechterzijde van de gevel verzacht de klassieke compositie en rechte lijnen van de gevel. De verlichting reflecteert tussen de onbehandelde houten palen op de goudkleurige raamkozijnen en tonen in de avond een warme gloed. De ingang, waarbij het nieuwe ontwerp aansluit op het bestaande gebouw uit de jaren ‘60, bestaat uit een hoge ruimte, die zich onderscheidt door zijn slanke aluminium en vrij hangende luifel.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Homerusplein 1
  • Plaats Heerlen
  • Projecttitel 't Loon Heerlen
  • Projectarchitect(en) P. Stavert
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-02-2015
  • Definitief ontwerp 01-02-2015
  • Aanvang bouw 27-08-2015
  • Oplevering 01-02-2015
  • Opdrachtgever NSI
  • Ontwerpbureau Powerhouse Company
Reageer op dit artikel