Project

Strandhuis in Zandvoort

Geen categorie

‘Het klassieke strandhuis in een eigentijdse verschijning’, dat was het uitgangspunt voor het ontwerp van dit strandhuis voor Watersport vereniging Zandvoort. Bloem en Lemstra Architecten tekenden voor het ontwerp.

Strandhuis in Zandvoort

 

 

 

Uit een onderzoek naar het programma kwam naar voren dat in de plint voornamelijk gesloten functies moesten komen en op de eerste verdieping de meer open functies. Bloem en Lemstra Architecten heeft dit in het ontwerp zo vertaald dat beide verdiepingen wel in samenhang zijn. Zo zijn beneden semi-open ruimtes gemaakt, door gangruimte naar de gevel te verplaatsen en is boven een semi-open ruimte als intieme haardplek gecreëerd.

Materialisatie

De semi-open ruimtes zijn uitgevoerd met een gevel van houten louvres. Overdag zorgt dit binnen voor bijzondere lichteffecten en ’s avonds geeft het veel uitstraling naar de omgeving.

Fotograaf Chiel de Nooyer

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Boulevard Paulus Loot 69
  • Plaats Zandvoort
  • Projecttitel Strandhuis in Zandvoort
  • Projectarchitect(en) E. Lemstra, A. Bloem, L. Keller. C. van Hegelsom
  • Adviseur installaties Huzon
  • Aannemer D&S Houtconstructie
  • Bouwmanagement Bouwadvies- en konstruktieburo Boom
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 450 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 566 m2
  • Programma Clubhuis
  • Voorlopig ontwerp 01-03-2010
  • Definitief ontwerp 01-04-2011
  • Aanvang bouw 05-03-2012
  • Oplevering 15-06-2011
  • Opdrachtgever Watersport Vereniging Zandvoort
  • Ontwerpbureau Bloem en Lemstra Architecten, Amsterdam
Reageer op dit artikel