Project

Passiefhuis Roosendaal

Geen categorie

Woningcorporatie Aramis bouwde in Roosendaal drie ‘passiefhuizen’ waarbij de gevel volledig is afgewerkt met Rockpanel plaatmateriaal. Een passiefhuis onderscheidt zich door de combinatie van een hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik. Dus een uitstekend antwoord op de stijgende energieprijzen en de vraag naar comfort. Rockwool en Rockpanel bieden duurzame oplossingen die moeiteloos binnen het passiefhuis concept passen.

Passiefhuis Roosendaal

Met de esthetische producten van Rockpanel geeft u het passiefhuis de gewenste expressie en uitstraling.

Rockpanel: ontwerpen voor een duurzame toekomst

De Rockwool groep investeert al jarenlang in een milieuverantwoord productieproces. Rockwool Rockpanel is gecertificeerd volgens de milieunorm ISO 14001. Bovendien is de groep actief bezig om het hergebruik van afvalstoffen te maximaliseren. Een initiatief dat de steun geniet van het officiële Europese milieufonds, het LIFE-programma.

De basisgrondstof basalt van het plaatmateriaal is natuurlijk en in ruime mate beschikbaar. Toch wordt er zuinig mee omgegaan. Zo slagen we erin om uit 1 m⊃3; basalt meer dan 400 m⊃2; plaatmateriaal te produceren. We blijven zoeken naar methoden om nog efficiënter met onze grondstoffen om te gaan. Tot slot is Rockpanel ook nog eens 100% recyclebaar. Minstens 30% van de eindproducten bestaat uit materiaal dat de tweede levensfase ingaat zonder verlies van kwaliteit.

Visie van de architect

Architectenbureau Han Van Zwieten over de keuze voor Rockpanel: “Saaiheid is iets dat we te allen tijde willen vermijden. Passief wonen is een woonvorm, zeg maar een woonnorm, die de toekomst voor zich heeft. Dat moet ook blijken uit de architectuur en de decoratie. Voor ons project in de herstructureringswijk De Kroeven hebben we resoluut voor Rockpanel gekozen. Drie koopwoningen zijn uitgerust met felrode Rockpanel panelen volgens het Easy Fix principe. De kleur kon customized geleverd worden. Maar ook het duurzame karakter van Rockpanel sprak ons aan. Het is 100% recyclebaar. Ook dat is de toekomst…”

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Beetslaan -
  • Plaats Roosendaal
  • Projecttitel Passiefhuis Roosendaal
  • Projectarchitect(en) Architectenbureau Han Van Zwieten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 12-06-2012
  • Opdrachtgever -
  • Ontwerpbureau Rockwool B.V. / Rockpanel Group
Reageer op dit artikel