Project

Parlement van de Duitstalige Gemeenschap Eupen

Geen categorie

In 2008 heeft Atelier Kempe Thill de internationale competitie gewonnen voor het nieuwe parlementsgebouw van de Duitstalige Gemeenschap in Eupen.

Parlement van de Duitstalige Gemeenschap Eupen

 

 

 

Het project bestaat uit twee delen: de renovatie en herstructurering van het monumentale sanatorium van 1906 tot een multifunctioneel kantoorgebouw, en het ontwerpen van een uitbreiding met representatieve ruimten voor parlementsvergaderingen. De nieuwbouw wordt als een rustig en terughoudend landschapsobject vóór de bestaande bouw gepositioneerd. De nieuwbouw is omlopend voorzien van een groene gevel en een groen dak. Door de beplanting van de gevels ontstaat de indruk van een ‘landschapsobject’ en wordt de dominante positie en monumentaliteit van het bestaande sanatorium op de heuvel benadrukt. Na het landschap toe opent zich de nieuwbouw met een royale glazen gevel. De hoofd vergaderzaal is volledig voorzien van houten wand– en plafondpanelen welke speciaal voor dit project ontworpen werden en biedt een prachtige uitzicht op de parkachtige landschap. Het gebouw is ontworpen volgens de standaard van laag energie bouwen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Platz des Parlaments 1
  • Plaats Eupen
  • Projecttitel Parlement van de Duitstalige Gemeenschap Eupen
  • Projectarchitect(en) Atelier Kempe Thill
  • Toeleveranciers false
  • Programma kantoren, multifunctionele ruimten, bibliotheek, en vergaderzaal voor plenaire vergaderingen
  • Aanvang bouw 01-09-2014
  • Oplevering 01-10-2013
  • Opdrachtgever Parlement van de Duitstalige Gemeenschap Eupen
  • Ontwerpbureau Atelier Kempe Thill
Reageer op dit artikel