Project

Parkeergarage Spaarne Ziekenhuis

Geen categorie

De meerlaagse parkeergarage onderscheidt zich door haar ontwerp. Het utilitaire parkeren wordt verhuld door een zwarte aluminium huid waarin verschillende patronen zijn geperforeerd die bij duisternis het menselijk DNA verbeelden. De gevel is licht transparant zodat er van binnen naar buiten gekeken kan worden en auto’s van buitenaf nog waarneembaar zijn.
Het par

Parkeergarage Spaarne Ziekenhuis

De meerlaagse parkeergarage onderscheidt zich door haar ontwerp. Het utilitaire parkeren wordt verhuld door een zwarte aluminium huid waarin verschillende patronen zijn geperforeerd die bij duisternis het menselijk DNA verbeelden. De gevel is licht transparant zodat er van binnen naar buiten gekeken kan worden en auto’s van buitenaf nog waarneembaar zijn. 

Het parkeergebouw is ingericht op de specifieke wensen van ziekenhuisbezoekers. Naast de brede en mindervalide parkeerplaatsen zijn er rolstoelen en speciale betaalautomaten op rolstoelhoogte beschikbaar. In de garage zijn de in- en uitrit van elkaar gescheiden en het verkeer rijdt in één richting. 

 

De parkeergarage is bekroond met de European Parking Association Award.  De belangrijke criteria waren praktisch nut, doelmatigheid, constructie, design en onderhoud. Het juryrapport vermeldt: “Parkeergarage Spaarne is het resultaat van een bijzonder samenwerkingsverband tussen de exploitant en het Spaarne Ziekenhuis. De parkeergarage biedt comfort gericht op de specifieke wensen van ziekenhuisbezoekers. (…) Tevens valt deze parkeergarage op vanwege haar unieke artistieke ontwerp.”

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Spaarnepoort 1
  • Plaats Hoofddorp
  • Projecttitel Parkeergarage Spaarne Ziekenhuis
  • Projectarchitect(en) H. Beekhoven
  • Adviseur installaties Deerns raadgevende ingenieurs
  • Aannemer Vollack Parkhaus AG
  • Bouwmanagement Aronsohn
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 16500
  • Aanvang bouw 08-11-2013
  • Opdrachtgever Spaarne Ziekenhuis
  • Ontwerpbureau Wiegerinck architectuur stedenbouw
Reageer op dit artikel