Project

Onderwijscentrum Erasmus MC

Geen categorie

AGC levert ruim 300 vierkante meter brandwerende puien voor Onderwijscentrum Erasmus MC.
Na een grondige renovatie is het Onderwijscentrum van het Erasmus MC aan het begin van het nieuwe academisch jaar geopend.

Onderwijscentrum Erasmus MC

Het ontwerp van het bureau Claus en Kaan Architecten bevat heel veel glas als symbool voor de transparantie van de academie, volgens Huib Pols, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

 

Het hart van het Onderwijscentrum wordt gevormd door het onderwijsplein waaraan een aantal collegezalen grenst, allemaal voorzien van brandwerend glas zonder tussenstijlen van AGC. Technisch ontwerpbureau Octatube was hier verantwoordelijk voor de engineering en de plaatsing van het glas.

 

Eén van de collegezalen is ingericht als promotiezaal. De ruiten in deze zaal vormden een extra uitdaging. De eisen die aan brandwerende beglazing worden gesteld zijn extra streng als de ruimte een bijeenkomstfunctie heeft. Daar komt bij dat er een open verbinding is met de onderliggende ruimte en brandoverslag voorkomen moet worden. Ook de afmeting van de te overspannen ruimte van 12 bij 2.90 meter was van invloed op de glassamenstelling. Gekozen is voor Pyrobel VisionLine 16 EI 30 met een 12 mm dikke ClearVision tegenruit. Deze laatste ruit zorgt ervoor dat ondanks het pakket van bijna 30 mm dikte, de ruiten toch helder blijven.

 

Het speciale aan Pyrobel VisionLine is dat de kitnaad tussen de ruiten uiterst smal is waardoor het effect van een volledig glazen wand ontstaat. De promotiezaal wordt zodoende afgescheiden door een hele dikke en grote glazen wand maar het effect is licht en transparant.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Dr. Molewaterplein 50
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Onderwijscentrum Erasmus MC
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 14-02-2013
  • Oplevering 03-09-2012
  • Opdrachtgever Erasmus MC
  • Ontwerpbureau Claus en Kaan Architecten
Reageer op dit artikel