Project

NIOO-KNAW in Wageningen

Geen categorie

Het ontwerp voor het Nederlands Ecologisch Instituut is een innovatief concept, gebaseerd op het gedachtegoed van cradle-to-cradle. Het ontwerp van Claus en Kaan Architecten draagt bij aan de ambitie van de opdrachtgever om het meest duurzame gebouw van Nederland te realiseren.

NIOO-KNAW in Wageningen

 

 

Het kantoor met laboratorium is gelegen tegenover de campus van de Universiteit Wageningen, middenin het hart van het groene kenniscentrum. In het gebouw zullen de nieuwste technieken op het gebied van energieopwekking, energiegebruik, materiaalkeuze en CO2 uitstoot verwerkt worden.

Informele ontmoeting

Het compacte gebouw, door Claus en Kaan Architecten uitgevoerd in hout, staal en glas, is een rationele vertaling van het programma. Die aanpak genereert een overmaat aan ruimte die voor het belangrijkste uitgangspunt van het gebouw staat: de informele ontmoeting. Vides zorgen voor open verbindingen tussen de verdiepingen en pleintjes,en de ruime opzet van de gemeenschappelijke functies als kantine en colloquium bevorderen een ontspannen en inspirerend werkklimaat.

 
Fotograaf Christian Richters

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Droevendaalsesteeg 10
  • Plaats Wageningen
  • Projecttitel NIOO-KNAW in Wageningen
  • Projectarchitect(en) Felix Claus / Dick van Wageningen / Katrin Weber
  • Adviseur installaties DWA, Bodegraven
  • Aannemer Bouwbedrijf Berghege, Oss
  • Bouwmanagement ARUP, Amsterdam
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 11.000 m²
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 9.000 m²
  • Voorlopig ontwerp 01-08-2007
  • Definitief ontwerp 01-05-2008
  • Aanvang bouw 07-11-2011
  • Oplevering 01-01-2011
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 16,7 miljoen euro excl btw
  • Opdrachtgever KNAW, Amsterdam
  • Ontwerpbureau Claus en Kaan Architecten, Rotterdam/Amsterdam
Reageer op dit artikel