Project

Museum Maassluis door JSA jeroen schipper architecten

Geen categorie

Het interieur van het pand van het voormalige Gemeentemuseum in Maassluis is gerenoveerd en en is een nieuwe entree ontworpen. Het entreevolume voegt zich in het fijnmazige weefsel van de pandjes aan de dijk. De glazen entree vergroot de zichtbaarheid van het Museum in het straatbeeld en werkt ’s avonds als een lampion. Het pand is voorzien van een klimaatinstallatie.

Museum Maassluis door JSA jeroen schipper architecten

Het Museum is gevestigd aan de Zuiddijk in Maassluis, in twee gekoppelde panden, waarvan er één een gemeentelijk monument is. Het vernieuwen van de entree is een van de drie hoofdonderdelen van de revitalisatie. De nieuwe entree is als een ‘lampion’ vormgegeven, waardoor het Museum zowel overdag als ’s avonds al vanaf een afstand goed zichtbaar is in het straatbeeld. Ook de tuinmuur wordt vernieuwd; materiaal en uitstraling vormen een samenhangend ensemble met de nieuwe entree. Als derde wordt het interieur op de begane grond gerenoveerd. In de Dijkzaal worden de bestaande binnenwanden verwijderd.

Door het isoleren van de gevel en het aanbrengen van een luchtbehandelingsinstallatie, kan het klimaat in de ruimte perfect geregeld worden. De wanden en het plafond worden opgefrist en een nieuwe pui geeft toegang tot de Dijkzaal. Een eikenhouten wand vormt het verbindende element tussen de nieuwe entree, de gerenoveerde receptieruimte en de Dijkzaal. Voor de receptieruimte is een nieuwe balie ontworpen door Rian van Dijk.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zuiddijk 16
  • Plaats Maassluis
  • Projecttitel Museum Maassluis door JSA jeroen schipper architecten
  • Projectarchitect(en) Jeroen Schipper
  • Toeleveranciers false
  • Programma renovatie museum
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2014
  • Definitief ontwerp 29-08-2014
  • Aanvang bouw 01-04-2015
  • Oplevering 10-04-2014
  • Opdrachtgever Gemeente Maassluis
  • Ontwerpbureau JSA jeroen schipper architecten
Reageer op dit artikel