Project

Moderne, innovatieve villa met NobelWood gevel

Geen categorie

Op het Oostelijk Rieteiland van IJburg is een prachtige villa gerealiseerd naar ontwerp van architect Marc van Driest. In het ontwerp wordt een balans gevormd tussen techniek, functie, kosten en esthetiek. Het geheel is daardoor niet alleen mooi maar ook intelligent met een hoge kwaliteit en oog voor duurzame aspecten.

Moderne, innovatieve villa met NobelWood gevel

De woning heeft een technisch hoogstaande detaillering en een afwerking die in dienst staat van het ruimtelijk ontwerp. Gesloten geveldelen zijn bekleed met witte natuurstenen panelen waardoor het huis in de zomer minder gekoeld hoeft te worden. Voor de houten geveldelen is gebruik gemaakt van NobelWood® met een warme en natuurlijke uitstraling.

Als alternatief voor tropisch hardhout is de keuze gemaakt om NobelWood®, gemodificeerd hout op basis van biopolymerisatie. Het hout wordt met biopolymeren uit suikerriet tot in de kern gemodificeerd. Het resultaat is een product met de uitstraling van hoogwaardige hardhout soorten. De basis is dennenhout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen op basis van FSC®-certificering.

Naast de beperkte milieubelasting is een belangrijk aspect voor NobelWood® binnen de toepassing in de Villa S2 IJburg de gelijkmatige vergrijzing. Doordat er alleen fout vrij spinthout wordt toegepast voor de productie van NobelWood® is het materiaal homogeen. Hierdoor is er sprake van een gelijkmatige vergrijzing van het materiaal. Dit sluit goed aan bij het strakke moderne ontwerp met de kubus als basisvorm.

 

Waar het exterieur wordt gekenmerkt door duurzame en natuurlijke materialen is de woning ook energiezuinig en vrijwel energieneutraal.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Larikslaan 13
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Moderne, innovatieve villa met NobelWood gevel
  • Projectarchitect(en) Marc van Driest
  • Toeleveranciers true
  • Voorlopig ontwerp 26-06-2012
  • Definitief ontwerp 26-06-2012
  • Aanvang bouw 14-10-2014
  • Oplevering 01-10-2012
  • Opdrachtgever Fam. Van Dam-Schopman
  • Ontwerpbureau MARC Architects
Reageer op dit artikel