Project

Meditatiecentrum in Hengstdijk

Geen categorie

In een klein dorpje in de buurt van de Belgische grens heeft bureau SLA een boeddhistisch meditatiecentrum ontworpen. De vorm en de toegepaste materialen zijn geïnspireerd op de landelijke architectuur van de boerderijen en schuren in de omgeving.

Meditatiecentrum in Hengstdijk

 

 

bureau SLA wilde een gebouw ontwerpen dat mooi is, maar niet persé comfortabel. Dit is in lijn met de gedachte dat, wanneer je op retraite bent, het niet hoeft te voelen ‘alsof je thuis bent’. Het resultaat is een gebouw met een sterke esthetiek, die gemaakt is met robuuste en ruwe materialen.

Het Metta Vihara gebouw is het eerste nieuw gebouwde meditatiecentrum in Nederland. Het centrum huisvest 22 bedden in 13 één en tweepersoons slaapkamers, een meditatieruimte, een bibliotheek en een eetkamer.

 Fotograaf Jeroen Musch 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Hengstrijkse Kerkstraat 36
  • Plaats Hengstijk
  • Projecttitel Meditatiecentrum in Hengstdijk
  • Aannemer Van Kerckhoven Bouw, Kloosterzande
  • Bouwmanagement Sineth Engineering, Schiphol
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 465 m2
  • Programma Mediatiecentrum
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2009
  • Definitief ontwerp 01-09-2011
  • Aanvang bouw 28-01-2013
  • Oplevering 01-06-2012
  • Bouwsom inclusief installaties (€) €650.000,- excl btw
  • Opdrachtgever Metta Vihara
  • Ontwerpbureau bureau SLA, Amsterdam
Reageer op dit artikel