Project

Naast Centraal Station Leiden is Level gerealiseerd. Dit gebouw huisvest een verzameling van diverse organisaties, zoals het nieuwe ROC Leiden, kantoren, een commercieel hotel en een zorghotel en een fitness en wellness center met zwembad.

Level

 

 

Het bijzondere aan Level is, dat het niet alleen onderdak biedt aan leerlingen van het ROC en het Boerhave college, maar ook aan commerciële bedrijven. Zo zullen de gebruikers van het station, de omwonenden, het personeel van de commerciële partijen en de duizenden leerlingen van het ROC elkaar elke dag in het gebouw ontmoeten.

De footprint van het gebouw aan de zeezijde van het Centraal Station vult de gehele kavel en laat de omliggende routes aansluiten op de interne routing van het gebouw. Zo werd de gevraagde openheid ín de kavel, maximaal 50% bebouwing en vrije doorzicht van het spoor, gegarandeerd. In het eenduidige gebouwvolume zijn grote ruimten uitgespaard. Deze open ruimtes vormen een snoer in het gebouw, dat niet alleen de gevraagde doorzichten door het gebouw creëert, maar ook verkeers- en ontmoetingsplekken. Vanuit het gebouw geven deze ruimtes een oriëntatie op de stad en andersom bieden ze zicht op het levendige gebruik van het gebouw.

Level is als een kleine stad in Leiden met binnen het complex het ROC en diverse bedrijven. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan de praktijkervaring van de leerlingen, die hun eerste stappen in de maatschappij zetten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Bargelaan 180
  • Plaats Leiden
  • Projecttitel Level
  • Projectarchitect(en) Roberto Meyer
  • Toeleveranciers false
  • Programma Multifunctioneel gebouw: onderwijs, kantoren, zorghotel, hotel, wellness en winkels
  • Aanvang bouw 29-08-2014
  • Oplevering 02-09-2013
  • Opdrachtgever Green Real Estate & ROC Leiden
  • Ontwerpbureau MVSA Architects
Reageer op dit artikel