Project

Kantoorgebouw in Utrecht door MONK architecten

Geen categorie

Middels een besloten prijsvraag, uitgeschreven door de opdrachtgever, kwam MONK architecten aan de opdracht voor het ontwerpen van het kantoorgebouw Creative Valley. De architecten hebben het organisatieschema letterlijk uitgewerkt als gebouw waarbij is uitgegaan van een kantorenlandschap.

Kantoorgebouw in Utrecht door MONK architecten

 

Drie verschillende soorten ruimtes

Het organisatieschema gaat uit van drie verschillende soorten ruimtes. Privéruimtes voor de gebruiker, bevoorrechte ruimtes  gereserveerd voor vergaderen en bijeenkomen (in bijvoorbeeld de brasserie) en diverse werkplekken. Interactie tussen deze ruimtes leveren volgens MONK architecten ontmoetingen op. 

Vrij uitkragende boxen

Elke 11 meter vrij uitkragende box heeft een andere gebruiker. De glazen boxen zijn zo transparant mogelijk gelaten. In de gevels is een wisselende gelaagdheid gebracht, waardoor elk bedrijf individueel zichtbaar is. In de boxen zijn de installaties in het zich gelaten. Een eenvoudige constructie van inwendige en zichtbare stalen spanten houden de boxen in evenwicht.

Materialisatie

Het ontwerp kenmerkt zich door een veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. De buitengevels zijn uitgevoerd in geengobeerde ClickBrick steen. Voor binnengevels overal schoon beton toegepast. Antraciet grijze vloerbedekking is als een loper toegepast op de betonnen trappen. De banken en balustrades zijn gemaakt van oranje-rode skaileer.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Orteliuslaan 1-27
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Kantoorgebouw in Utrecht door MONK architecten
  • Projectarchitect(en) Casper Schuuring en Paul van Dam
  • Adviseur installaties Ingenieursbureau Linssen, Amsterdam
  • Adviseur akoestiek LBP, Nieuwegein
  • Aannemer Dura Vermeer, Houten
  • Bouwmanagement Pieters Bouwtechniek, Utrecht
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 5200 m2 excl parkeren
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 4800 m2 excl parkeren
  • Programma kantoren, vergaderruimts, brasserie en ondergronds parkeren
  • Voorlopig ontwerp 01-05-2007
  • Definitief ontwerp 01-11-2007
  • Aanvang bouw 14-04-2010
  • Oplevering 01-01-2010
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 8,9 miljoen euro excl btw
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 7,1 miljoen euro excl btw
  • Opdrachtgever NIC, Utrecht
  • Ontwerpbureau MONK architecten
Reageer op dit artikel