Project

Kantoorgebouw in Eindhoven door WillemsenU

Geen categorie

Verscholen in een klein parkje in Eindhoven ligt het nieuwe kantoor van architectenbureau WillemsenU. Uit respect voor het bestaande landschap zijn alle bomen op de locatie gespaard. Het gebouw is letterlijk tussen de bestaande bomen geplant, op kolommen die net zo dik zijn als de stammen van de bomen eromheen. Hierdoor blijft vanuit de straat het zicht op en de toegang tot het park gehandhaafd. De bomen raken het gebouw.

Kantoorgebouw in Eindhoven door WillemsenU

De onbehandelde houten gevel (Louro Preto) zal in de loop der tijd vergrijzen en zo meer op de bomen eromheen gaan lijken. Verdiepingshoge ramen zijn in een verspringend patroon in de gevel aangebracht en versterken het abstracte karakter van de opgetilde doos. Ze brengen veel daglicht het gebouw in en weerspiegelen de omgeving.

Duurzaamheid

Een WKO-installatie verwarmt en koelt het gebouw, waarbij gebruik wordt gemaakt van betonkernactivering. De demontabele gevel bestaat uit HSB elementen, bekleed met FSC houten delen. Binnen is een rubber vloerbedekking toegepast met gerecycled rubber van autobanden. De stoelen zijn cradle-2-cradle, de verlichting led.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Groenstraat 6
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Kantoorgebouw in Eindhoven door WillemsenU
  • Projectarchitect(en) Frank Willems en Jacqueline Sangers
  • Adviseur installaties Delft Installatie , Drunen
  • Adviseur akoestiek Nelissen Ingenieursburo, Eindhoven
  • Aannemer Houta Groep, Geldrop
  • Interieurarchitect WillemsenU, Eindhoven
  • Landschapsarchitect Vorst Groenprojecten, Someren
  • Bouwmanagement Van der Weide * Van Bragt, Venlo
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 877m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 740m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2008
  • Definitief ontwerp 01-05-2008
  • Aanvang bouw 19-04-2010
  • Oplevering 01-05-2009
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 975.000 euro excl btw
  • Opdrachtgever Groenstraat B.V.
  • Ontwerpbureau WillemsenU
Reageer op dit artikel