Project

Kantoor Wagemaker

Geen categorie

De opgave voor Randi van Gerve was het ontwerpen van een compleet nieuw interieur voor advies- en ingenieursbureau Wagemaker. Het bureau is uitgebreid en beslaat twee verdiepingen in een multi-tenant kantoorgebouw dat zich bevindt op het bedrijventerrein Brabantpoort in Rosmalen. Het terrein ligt tussen de A2 en de Rosmalense Plas.

Kantoor Wagemaker

Het kantoor van advies- en ingenieursbureau Wagemaker beslaat twee verdiepingen in een multi-tenant kantoorgebouw, dat zich bevindt op het bedrijventerrein Brabantpoort in Rosmalen.
Doordat Wagemaker zich bevindt op de eerste en tweede verdieping van het kantoorgebouw, miste het bureau een eigen entree.

De uitbreiding van Wagemaker naar twee volledige kantoorverdiepingen met een U-vormige plattegrond vroeg om een goed geordende indeling, die op beide verdiepingen toegepast kon worden.

Door het gebruik van een beperkt aantal elementen in het interieur is de indeling strak en eenvoudig gehouden. Hier is voor gekozen zodat er gevoel voor ruimte ontstaat, diverse elementen sterk uit te laten komen en overzicht te houden waardoor oriëntatie goed mogelijk is.

De wens van Wagemaker was om het werk dat zij doen terug te laten komen in het interieur. Elementen als de kern, concentratiewerkplekken en kantoorwanden zijn als geometrische basisvormen vormgegeven zoals balken, schijven en een kubus. Hierdoor worden zij als object ervaren en trekken zij onregelmatigheden strak. De gekozen vormentaal past bij het werk van Wagemaker waarin veel abstracte en geometrische vormen gebruikt worden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Burgemeester Burgerslaan 44/30
  • Plaats Rosmalen
  • Projecttitel Kantoor Wagemaker
  • Projectarchitect(en) Randi van Gerve
  • Toeleveranciers false
  • Programma Zie projectdocumentatie.
  • Aanvang bouw 31-07-2014
  • Oplevering 17-03-2014
  • Opdrachtgever Advies- en ingenieursbureau Wagemaker B.V.
  • Ontwerpbureau Randi van Gerve Interieurarchitect BNI
Reageer op dit artikel