Project

Interieur kledingwinkel in Maastricht door Maurice Mentjens

Geen categorie

In 2006 richtte Maurice Mentjens de winkel van Kiki’s Stocksale in met een warm en strak houten interieur. Tien jaar later wilde de eigenaar iets nieuws. Het nieuwe interieur is wit, open en transparant, overspoeld met een vrolijk stippenpatroon. Lange belijningen, spiegels en indirect licht halen het maximum uit de ruimte.

Interieur kledingwinkel in Maastricht door Maurice Mentjens
nederland 40maart 2016 kikki maastricht, modewinkel kikki ontworpen door maurice mentjes 2013

Kiki’s Stocksale voert de designer ‘last season’s fashion’ achter modewinkel Kiki Niesten Maastricht. Een begrip als het gaat om avant-garde kleding van topmerken als Prada, Celine, Marni, Dries van Noten, The Row.

Vrolijk

Maurice Mentjens verruilde zijn ontwerp uit 2006 – waarin warm hout in strakke lijnen centraal stonden – voor een wit en vrolijk interieur. De ontwerper bracht de lange, smalle winkel met hoog plafond terug naar de essentie. Een lege witte ruimte, waarin bouwkundige elementen als trapopgangen en steunkolommen als het ware wegzinken. Met de winkelinrichting is vervolgens een ragfijn lijnenspel ingebracht.

Lange lijnen, zoveel mogelijk ruimtelijkheid

De kledingrekken met glazen legborden zijn opgebouwd uit zwarte steigerpijpen en benadrukken de hoogte. Verticaal gemonteerde industriële led-buizen werpen indirecte verlichting op beide wanden en verbreden zo de optiek. Verkoopbalie en presentatietafels zijn gemaakt van zwart stalen hoekprofielen en extra helder glas. Samen met de plafondarmaturen vormen ze één lange lijn middendoor die de bezoekers als vanzelf verder leidt, de winkel in.

Confetti

De transparante inrichting laat de vloer zoveel mogelijk vrij. De linoleumvloer werd gedecoreerd met kleurige stippen. Deze stip is sinds jaar en dag het beeldmerk van Kiki Niesten Maastricht en verwijst met een scala aan kleurtjes naar de verschillende prijscategorieën. Op de wanden gaan de stippen over in neutraal wit, uitgevoerd als stalen schijven. Met behulp van magneten kunnen er kleding, tassen en schoenen aan worden opgehangen. Zo is het hele wandoppervlak te gebruiken als display. Het patroon zet zich zelfs door op verborgen deurpanelen met grepen in de vorm van stip-met-streep.

Spiegelpanelen

Het eindresultaat is een lucide interieur waarin de grafische lijnen van rekken en tafels fraai contrasteren. Alles heel simpel en functioneel, maar wel perfect gedetailleerd. Spiegelpanelen op de pashokjes links en rechts achterin verlengen de kledingrekken tot in het oneindige. Het schijnbare minpunt van de ruimte – lang en smal – is met deze relatief kleine toevoeging verrassend omgebogen in een pluspunt. ‘Eindeloos’ shopplezier, gedragen door vrolijke fun confetti. Gewoon ‘to the point’.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Stokstraat 28
  • Plaats Maastricht
  • Projecttitel Interieur kledingwinkel in Maastricht door Maurice Mentjens
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 35 m2
  • Aanvang bouw 25-03-2016
  • Oplevering 01-03-2016
  • Ontwerpbureau Maurice Mentjens
Reageer op dit artikel