Project

In Holland staat een huis

Geen categorie

Wonen aan de Kadoelenweg is buiten wonen in de stad: aan de voorkant stedelijke dynamiek, aan de achterkant de rust van het polderlandschap. Hoofd- en bijgebouw zijn door pure detaillering en het rustige materialenpalet een moderne vertaling van het Hollandse huis in de historische lintbebouwing. Resultaat is een stoer, eigentijds huis voor een no-nonsens gezin met drie opgroeiende kinderen.

In Holland staat een huis

De vraag naar vernieuwde traditie -een veelgehoorde wens- komt terug in de eenvoud van het archetypische huis gecombineerd met strakke detaillering. Hoofd- en bijgebouw, groot en klein gebroederlijk naast elkaar, zijn uitgevoerd in slechts twee materialen. Stuc en hout gaan met scherpe lijnen in elkaar over. De doorgaande houten wand verbindt de twee en biedt via een grote taatsdeur toegang tot het besloten deel van de achtertuin. Het dak van de uitbouw steekt uit óver de houten wand en maakt een ruime droogloop tot aan de voordeur.

De ruimtelijke entreehal ligt centraal in het huis en zorgt met de vides voor diagonale zichtlijnen tussen alle verdiepingen en daglicht tot op de begane grond. Het daklicht loopt door van de hal tot in de badkamer die direct onder de kap ligt. Door slim met de hoogtes om te gaan en gebruik te maken van onconventionele dakkapellen, is een extra slaapverdieping gerealiseerd. Zo is alle ruimte in dit lichte huis optimaal gebruikt. Bewust bouwen zit hier in de basale principes van energie (extra isolatie, triple glas en installaties), materiaal en daglicht.Ook gebruiks- en toekomstwaarde zijn verankerd in de plattegronden en het bijgebouw biedt de extra ruimte voor atelier,gastenverblijf of ‘rugzakwoning’.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kadoelenweg 141
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel In Holland staat een huis
  • Projectarchitect(en) Huib van Zeijl en Daniëlle Segers
  • Toeleveranciers false
  • Programma Particuliere woning
  • Voorlopig ontwerp 31-08-2013
  • Definitief ontwerp 31-08-2013
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 07-12-2012
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Équipe
Reageer op dit artikel