Project

In de Roos

Geen categorie

In de Roos is de sportvoorziening voor de leerlingen van het naastgelegen Jan Tinbergen college, tevens heeft het een functie als bovenwijkse sportvoorziening voor de stad. In de Roos ligt in Het Zuidoostkwartier, een omvangrijke nieuwbouwlocatie gelegen aan de rijksweg A58.

In de Roos

 Het gebouw is middels een loopbrug verbonden met het Jan Tinbergen College. Op de verdieping ontstaat hierdoor een entree voor het college naast de hoofdentree op de begane grond, waardoor er optimaal gelijktijdig gebruik mogelijk is door verschillende partijen. De sportzaal op de begane grond is gemaakt conform de eisen van NOC-NSF, bedoeld voor de breedtesport binnen de gemeente Roosendaal. In deze zaal is het mogelijk om op topniveau te sporten.

Op de verdieping ligt, aangrenzend aan de sporthal, een tribune en horeca waar bezoekers vanaf de bar van de wedstrijden kunnen genieten. De zalen op de verdieping zullen vooral gebruikt worden door de naastgelegen school. Uit kostenoverweging is voor de materialisatie van het gebouw gebruik gemaakt van eenvoudige materialen zoals stalen gevelbeplating en glas. Deze zijn op een dusdanige manier verwerkt en gedetailleerd dat de sporthal een allure uitstraalt die de functie verre overstijgt. Hierdoor ontstaat ondanks de veelal gesloten gevels een open en uitnodigend gebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Commandobaan 6
  • Plaats Roosendaal
  • Projecttitel In de Roos
  • Projectarchitect(en) Ton Venhoeven, Manfred Wansink
  • Toeleveranciers false
  • Programma NOC-NSF sporthal, 2 gymnastiek lokalen, kantine en verbindingsbrug naar naastgelegen school
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 01-12-2012
  • Opdrachtgever Gemeente Roosendaal
  • Ontwerpbureau VenhoevenCS architecture+urbanism
Reageer op dit artikel