Project

Huis VMVK

Geen categorie

Hoe een eengezinswoning te bouwen op een site gelegen in een groene, bosrijke omgeving, net naast de Nete-Vallei maar op een slecht georiënteerd site?

Huis VMVK

Diepgaande en uitlopende vormenstudies, stedenbouwkundige voorschriften en een respectvolle houding tegenover de natuur die het project omringde, definieerden de houding van dmvA architecten tegenover dit project.

Karakteristiek voor dit project is de landelijke karakter van de omgeving, een amorfe vorm met een schilddak met verschillende hellingsgraden, een afgeplatte top en het omwisselen van werk- / slaap- en leefruimtes. Hierdoor hebben de woonruimtes, het grote dakterras op de tweede verdieping en het kleinere inpandige terras op de eerste verdieping een geweldig zicht op de prachtige omgeving.

Voor zowel de gevel- als de dakbekleding werd gekozen voor wit gelakte zink. Deze materialiteit werd consequent toegepast op het hele project. Hierdoor wordt de woning een wit icoon in haar omgeving.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Sint-Katelijne-Waver
  • Projecttitel Huis VMVK
  • Projectarchitect(en) David Driesen, Tom Verschueren
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 17-01-2014
  • Oplevering 13-09-2012
  • Ontwerpbureau dmvA architecten
Reageer op dit artikel