Project

Huis js in Nieuw Haamstede

Geen categorie

Huis js ligt verborgen tussen de bomen in Nieuw Haamstede. De Zeeuwse schuur was de inspiratiebron voor het archetypische volume van dit vakantiehuis van twee verdiepingen. De gesloten omhulling van het pand is naar de tuin als het ware open gevouwen en omarmt een omlopend houten deck. De pergola en het grote dakoverstek zorgen voor schaduw in de zomer.

Huis js in Nieuw Haamstede

De houten draagconstructie van huis js is ontworpen als hal met een portaalconstructie, met twee stabiliserende buitenwanden en één stabiliserende binnenwand. Er is gestreeft naar vrijheid in indeling en afleesbaarheid van alle onderdelen. De buitenwanden zijn ter plaatse met cellulose geïsoleerd. Een aparte installatielaag zorgt voor veranderbaarheid van leidingen zonder dat buitenschil bij wijzigingen aangetast hoeft te worden.

Gezond hout

De houten constructie is niet alleen zichtbaar gelaten, ook de binnenbekleding van de buitenwanden en het dak zijn in houten plaatmateriaal uitgevoerd. Er is bijzonder veel aandacht geschonken aan een gezonde eindbehandeling van de platen, die in de binnenruimte aan andere eisen moet voldoen dan buiten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres lijsterbesweg 38
  • Plaats Burgh Haamstede
  • Projecttitel Huis js in Nieuw Haamstede
  • Projectarchitect(en) CC Schmidt
  • Toeleveranciers false
  • Programma vakantiehuis
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2013
  • Definitief ontwerp 29-08-2013
  • Aanvang bouw 10-01-2014
  • Oplevering 15-03-2012
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau MIR architecten
Reageer op dit artikel