Project

House W

Geen categorie

Aan de oude dorpsweg, de Rijksweg in Duiven, staat een charmant woonhuisje, gebouwd begin vorige eeuw. De derde generatie van een familie heeft zich hier gevestigd en heeft besloten om het bestaande huis grondig te renoveren en daarnaast een nieuwbouwvolume toe te voegen aan de achterzijde van de woning.

House W

 

 

 

 

Het toegevoegde volume verspringt ten opzichte van de bestaande woning en fungeert aan de straatzijde als een gesloten object welke op een eigentijdse wijze aansluiting zoekt met het bestaande woonhuis. Het bestaande huis is ge-update en vloeit functioneel over in de nieuwbouw. De nieuwbouw opent zich aan de tuinzijde door middel van een royale L-vormige veranda.

In de woning treed daglicht maximaal toe. Binnenruimten zijn opgezet rondom een vide die de begane grond en verdieping koppelt terwijl het daglicht zorgt voor een optimale beleving van de geboden sculpturale ruimtelijkheid. Als onderdeel van de kapvorm is de schoorsteen geherinterpreteerd, binnen dit sculpturale object zijn zowel een lichtkoker als daklicht geïntegreerd.

De diagonale western red cedar latten worden op strategische posities geopend en werken als privacy scherm. De latten zijn zo fijn mogelijk gedimensioneerd, en zoeken zo de spanning met de zware baksteen van het bestaande woonhuis.

Het woonhuis is deels een zelfbouwproject, de bewoners hebben de binnenzijde in samenspraak met de architect afgerond. Om in de uitvoering de kwaliteit van de bijzondere detaillering te garanderen heeft de architect vanuit bouwmeesterschap uitvoeringspartijen en leveranciers gecontracteerd.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Rijksweg
  • Plaats Duiven
  • Projecttitel House W
  • Projectarchitect(en) Jeroen Spee
  • Toeleveranciers false
  • Programma Woonhuis
  • Aanvang bouw 01-09-2014
  • Oplevering 10-12-2013
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Studio Prototype
Reageer op dit artikel