Project

House VDV in Destelbergen (B)

Geen categorie

Graux & Baeyens architects ontwierpen een eengezinswoning die onderdeel vormt van een domein met daarop de resten, de omringende muur van een kasteel dat is verwoest in de Tweede Wereldoorlog. De resten vormen een stille herinnering aan de oorlogsjaren.

House VDV in Destelbergen (B)

 

 

Het volume, bestaande uit een niveau met een schuin dak verwijzen naar omringende bebouwing zoals een landelijke hoeve of schuur. Grote glazen gevels onderbreken de woning en maken de relatie met de omringende bomen en de overgebleven kasteelmuur.

Woonhuis Destelgem 

De locatie aan de achterkant van het perceel zorgt ervoor dat het huis kan worden opgevat als paviljoen van het domein. Een tuinhuis zonder voor-of achterkant, maar met twee identieke gevels en een 360 graden beleving van het gehele perceel.

De (niet-behandelde koperen) bekleding geeft het project van Graux Baeyens architecten een poëtische vergankelijkheid, die wordt weerspiegeld in de reflectie van de omringende bomen in de glazen gevels.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Gent
  • Projecttitel House VDV in Destelbergen (B)
  • Aannemer Builthings nv
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 410 m2 en 72 m2 voor de kelder
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2011
  • Definitief ontwerp 01-01-2012
  • Aanvang bouw 19-03-2014
  • Oplevering 31-12-2013
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Graux & Bayens architects
Reageer op dit artikel