Project

Het Halfdiep

Geen categorie

In aansluiting op enkele sportvelden en de stedelijke sporthal De Nachtegaal, bouwen we een polyvalente zaal van 1000m². In latere fase gaat ook de omgevingsaanleg van start.

Het Halfdiep

In 2010 schrijft AGB Kontich een wedstrijd uit voor de bouw van een nieuwe polyvalente zaal, in aansluiting op enkele sportvelden en de stedelijke sporthal/zwembad De Nachtegaal. Het gevraagde programma, een geluidsdichte fuifzaal met foyer, vestiaire, backstage en repetitielokalen, dient op een bruto-oppervlakte van 1000m⊃2; gepuzzeld te worden.

BULK kiest tijdens het wedstrijdontwerp ervoor om de inplanting van het bestaande voetbaldveld 90 graden te draaien en te vervangen door een kunstgrasveld. Deze beslissing heeft een verbeterde ruimtelijke systematiek en een meerwaarde van het voorplein tot gevolg, dat zowel de polyvalente zaal als de bestaande sporthal van een gemeenschappelijke voorgevel/gezicht voorziet.

Op basis van deze beslissing wordt BULK architecten aangesteld als ontwerper van de buitenaanleg die in later fase van start zal gaan.

Het deels ondergrondse gebouw kent zowel akoestische als thermische voordelen. De opdeelbare zaal is uitgewerkt als een huiselijke en prettige bunker, met een feestelijk plafond. Op het maaiveld toont de zaal zich als een reeks groene terpen, die een artificieel landschap vormen.

Een verzonken buitenkoer organiseert het komen en gaan, geeft het gebouw een gezicht en dramatiseert de aanwezige hoogteverschillen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Duffelsesteenweg 145
  • Plaats Kontich
  • Projecttitel Het Halfdiep
  • Projectarchitect(en) Lise De Pauw
  • Toeleveranciers false
  • Programma polyvalente zaal
  • Voorlopig ontwerp 09-07-2015
  • Definitief ontwerp 09-07-2015
  • Aanvang bouw 28-08-2015
  • Oplevering 09-07-2015
  • Opdrachtgever AGB Kontich
  • Ontwerpbureau BULK architecten
Reageer op dit artikel