Project

Het Goese Lyceum

Geen categorie

De nieuwbouw voor Het Goese Lyceum aan de Oranjeweg in Goes is 7 maart opgeleverd. Het schoolgebouw is ontworpen met een opvallende afgeronde vorm en variatie in de hoogte van de gevelstroken en het maaiveld.

Het Goese Lyceum

De nieuwbouwlocatie van Het Goese Lyceum ligt in een uitgestrekte groene parkstrook aan de oostrand van de stad. Het schoolterrein grenst direct aan sportvelden. Het gebouw staat rondom vrij in een groene omgeving.

Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven om het schoolgebouw als een sculptuur in het groen te ontwerpen. Het Goese Lyceum heeft een opvallende, afgerond driehoekige hoofdvorm. De gevel wordt gekenmerkt door afwisselende banden van ramen en leistenen gevelbekleding.

De natuurleien zijn toegepast in een drielaagse dekking in ruitvorm. De ‘geschubde’ huid contrasteert met de ‘gladde’ raamstroken. De raam- en leienstroken variëren in hoogte; waardoor een meer organisch beeld wordt gecreëerd, dat past in de groene, natuurlijke omgeving. Ook het maaiveld rond het schoolgebouw varieert in hoogte.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Oranjeweg 90
  • Plaats Goes
  • Projecttitel Het Goese Lyceum
  • Projectarchitect(en) ir. J.J. Nieskens
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 12.459
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2011
  • Definitief ontwerp 21-10-2011
  • Aanvang bouw 24-11-2014
  • Oplevering 07-03-2014
  • Opdrachtgever Pontes Scholengroep
  • Ontwerpbureau SP Architecten BV
Reageer op dit artikel