Project

Herstructurering Uitvindersbuurt Ede door Faro

Geen categorie

FARO heeft drie van de elf velden voor de herstructurering van de Uitvindersbuurt in Ede ontworpen. De 76 woningen voor veld C zijn zeer gevarieerd. Er zijn grote en kleine appartementen, grote en kleine rijtjeswoningen, levensloopbestendige woningen en een klein aantal bijzondere woningen voor bijzondere doelgroepen.

Herstructurering Uitvindersbuurt Ede door Faro

Het ontwerpthema voor veld C is het “erf”. Dit erf is eigenlijk een eigentijds bejaardenhofje. Hier bevinden zich de levensloopbestendige woningen met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond zodat mensen die slecht ter been raken hier toch nog lang zelfstandig kunnen wonen. De woningen hebben openslaande deuren aan de voorzijde die uitkomen in kleine voortuintjes, grenzend aan het erf.

Het erf is het centrale deel van veld C. De overige woningen liggen aan de buitenzijde van veld C, langs de straten en het park. Alle woningen hebben een sterk verwantschap in materiaal en kleur. Gele steen, rode dakpannen en blauwe en witte accenten. De baksteen is voor alle velden gelijk maar op verschillende manieren toegepast. Een lange horizontale luifel bindt alle woningen als één geheel aan elkaar. Het lage dak geeft het veld het karakter van een “tuindorp”, met een vriendelijk uiterlijk en veel voortuintjes. Veel woningen hebben daarnaast ook een gewone achtertuin. 

Actie abonnement de Architect

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Herstructurering Uitvindersbuurt Ede door Faro
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 06-03-2014
  • Opdrachtgever Woonstede Ede
  • Ontwerpbureau FARO Architecten
Reageer op dit artikel