Project

Herbestemming pakhuis ‘s-Hertogenbosch

Geen categorie

Misschien het laatste pakhuis in Den Bosch dat vrijkomt. Wij verbouwden het tot een loftwoning onder oude balken en hijsinstallatie.

Herbestemming pakhuis ‘s-Hertogenbosch

Nieuw is het trapmeubel over drie bouwlagen dat de woonverdieping van 150 m2 leefbaar compartimenteert, zonder de karakteristiek teniet te doen. Ingeklemd tussen bestaande bebouwing werden resterende gevels en dak hoogwaardig geïsoleerd. De vrijstaande gebouwhoek toont aan binnenzijde de nieuwe thermische schil, voorzien van stalen ramen en een bovenlicht met drievoudig glas. Installatietechniek, zoals leidingen ventilatielucht / WTW werd zichtbaar gelaten op de zolderverdieping. Zo werden kenmerkende details en sfeer bewaard in een qua comfort en energieverbruik toekomstbestendig gebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Smalle Haven 161
  • Plaats 's-Hertogenbosch
  • Projecttitel Herbestemming pakhuis 's-Hertogenbosch
  • Projectarchitect(en) Thomas Kemme, Bastien Vievermans
  • Toeleveranciers false
  • Programma woning en kantoor
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2014
  • Definitief ontwerp 29-08-2014
  • Aanvang bouw 27-08-2014
  • Oplevering 03-09-2013
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Thomas Kemme Architecten
Reageer op dit artikel