Project

Hang 5-6, Rotterdam

Geen categorie

Wat zou u doen met een kantoorgebouw dat niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd? Een gebouw dat zich bevindt in het centrum van Rotterdam tussen de drukte van de Hoogstraat en de Markthal, maar zelf volledig in de luwte ligt? Voor EGM architecten ideale uitgangspunten om het kantoor te transformeren tot modern en eigentijds woongebouw.

Hang 5-6, Rotterdam

Met de transformatie wordt een nieuwe stedenbouwkundige kwaliteit toegevoegd aan de stad Rotterdam. Door hergebruik van de destijds overgedimensioneerde betonnen constructie, kan Hang 5-6 uitgebreid worden met vier verdiepingen. Zo ontstaat er in het bouwblok waar het gebouw onderdeel van is, een gedifferentieerd ruimtelijk beeld.

Een waardevolle bijdrage aan de bouwdiversiteit in dit deel van de stad dat appelleert aan één van de Rotterdamse wederopbouwideeën van verschillende volumes in één bouwblok. Op de begane grond bevinden zich drie grondgebonden woningen. Door een slimme ingreep met een verhoogde vloer en een vide in de woning, is het mogelijk de voorheen ontoegankelijke kelder bij de grondgebonden woningen te betrekken.

Het overige deel van de kelder wordt gebruikt voor bergingen. Op de verdiepingen bevinden zich de appartementen. Door in het hart van het gebouw een nieuwe stijgkern te maken, kunnen er per laag twee appartementen gecreëerd worden die beide noord-zuid georiënteerd zijn waardoor er veel daglicht naar binnen valt. Met het moderne ontwerp biedt EGM architecten een alternatief tegen leegstand, wordt het verhuurbare vloeroppervlak gemaximaliseerd en draagt het bij aan een oplossing voor de stedelijke verdichting van Rotterdam.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Hang 5-6, Rotterdam
  • Projectarchitect(en) Frank Morel en Boy Hoffs
  • Toeleveranciers false
  • Programma Appartementen
  • Voorlopig ontwerp 26-08-2016
  • Definitief ontwerp 26-08-2016
  • Aanvang bouw 26-08-2016
  • Oplevering 26-08-2016
  • Opdrachtgever n.v.t.
  • Ontwerpbureau EGM architecten
Reageer op dit artikel