Project

Fort ’t Hemeltje

Geen categorie

De 150 jaar oude kazerne van Fort ’t Hemeltje is eigentijds en duurzaam herbestemd tot 750 m2 flexibel te verhuren kantoorruimte.

Fort ’t Hemeltje

Herbestemming kazerne Fort ‘t Hemeltje

De beleving van het oorspronkelijke gebouw en de verbondenheid ervan met het fortterrein voor ons een belangrijk uitgangspunt en tegelijkertijd een doelstelling.

Daarnaast proberen wij door middel van moderne vormgeving het karakter en de kwaliteit van het historische gebouw te benadrukken. Door de beleving van de gebruiker in en met haar omgeving ontstaat de liefde die nodig is om het gebouw te koesteren en te onderhouden.

De bestaande structuur van het gebouw heeft de verdeling van de kantoorruimtes gedicteerd. Door de dichtgemetselde doorgangen achterin open te breken kon een verkeersruimte gerealiseerd worden die kantoorruimtes verbind. Vanuit de centrale entree is de achterwand doorgebroken en naar het middenterrein ontsluiten, zo is een functionele as ontstaan die de kazerne tot het centrale gebouw maakt.

In de oude deel van de kazerne zijn de oude massieve muren, “de ziel van het gebouw”, bloot gelegd en alle moderne toevoegingen zijn bewust los van de muren gerealiseerd. De afzonderlijke kantoorruimtes zijn door een glazen wand en een flexibel in te delen kast afgezonderd van de verkeersruimtes.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Fortweg 11
  • Plaats Houten
  • Projecttitel Fort 't Hemeltje
  • Projectarchitect(en) Indira Zuljevic
  • Toeleveranciers false
  • Programma herbestemming kazerne
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2014
  • Definitief ontwerp 30-08-2014
  • Aanvang bouw 29-08-2014
  • Oplevering 18-07-2014
  • Opdrachtgever Staatsbosbeheer
  • Ontwerpbureau bunkerQ v.o.f.
Reageer op dit artikel