Project

Voor ingenieursbureau Fluor ontwierpen we een nieuw gebouw dat volledig beantwoordt aan de unieke werkvorm van het bedrijf. Ons doel was een ruimte creëren waar alles draait om samenwerking, interactie en kennisdeling. Een ruimte waar 900 mensen voortdurend met elkaar in verbinding staan. Tegelijkertijd moest er voldoende gelegenheid zijn om de informatiegevoelige projecten in afzonderlijk beveiligde ruimten uit te voeren.

Fluor

Het ruime atrium verwelkomt je bij binnenkomst. Een grote houten trap in de centrale hal verbindt visueel direct het hele gebouw en de mensen. De zwarte stalen vloer geeft de ruimte een stoer en robuust karakter terwijl dankzij het glazen dak iedereen hier de werkdag licht en prettig begint. Ook elke werkplek is voorzien van natuurlijk daglicht.

Tegelijkertijd mocht de zon het gebouw niet te veel opwarmen en werknemers niet hinderen. We ontwierpen daarom gevels die het zonlicht filteren en het daglicht naar binnen sturen.

Het zijn de slimme innovaties die dit enorme gebouw duurzaam maken. Het daglicht bereikt alle ruimtes waardoor er minder kunstmatige lampen nodig zijn. Net zo belangrijk is de isolatie van het gebouw. De warmte die we in de zomer winnen slaan we op in de grond voor de winter. Andersom slaan we de winterse kou op voor verkoeling in de zomer. Samen met onze klimaatplatforms scheelt dat vijftig procent aan energieverbruik. Tot slot plaatsten we op de daken in totaal 2.250 m2 PV panelen om in de eigen energie te voorzien. Het gebouw is gewaardeerd met een BREEAM Excellent certificaat.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Taurusavenue 155
  • Plaats Hoofddorp
  • Projecttitel Fluor
  • Projectarchitect(en) Noud Paes
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2015
  • Definitief ontwerp 01-01-2015
  • Aanvang bouw 04-09-2015
  • Oplevering 01-01-2015
  • Opdrachtgever Dura Vermeer
  • Ontwerpbureau Architectenbureau Paul de Ruiter
Reageer op dit artikel