Project

Fioretticollege

Geen categorie

‘FRIS, FLEXIBEL EN AAN TE PASSEN AAN DE ONTWIKKELINGEN IN HET ONDERWIJS’

Het Fioretticollege is ontworpen als een paviljoen in het groen met kenmerkende grote glazen vensters en stalen zonneschermen in kleuren die geïnspireerd zijn op de bollenvelden uit de nabije omgeving

Fioretticollege

Flexibiliteit, toekomstgerichtheid en ‘samen één school zijn’ vormden het uitgangspunt voor het ontwerp van de nieuwbouw. Voor de verschillende doceer- en lesstijlen van de school zijn traditionele klaslokalen afgewisseld met multifunctionele, flexibele ruimtes en open studielandschappen. Het ruimtelijke atrium vormt het hart van het gebouw en is de ontmoetingsplek voor alle leerlingen. In het atrium bevindt zich een paviljoen met de door leerlingen gerunde leerlingenruimte. Vanuit het atrium zijn twee verdiepingsvloeren bereikbaar met de onderwijsdomeinen. De onderwijsvisie van de school die er op is gericht om alle leerlingen fysiek in elkaars nabijheid te brengen en met zijn allen één school te vormen, wordt zo vormgegeven.

 

Om rekening te kunnen houden met toekomstige veranderingen in het onderwijssysteem heeft Broekbakema een uiterst flexibele plattegrond ontworpen. De kolomstructuur biedt de vrijheid om de onderwijsgebieden op een andere manier in te richten. Ook het dak, de plafonds en installaties zijn berekend op uitbreiding in de toekomst.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Garbialaan 24
  • Plaats Hillegom
  • Projecttitel Fioretticollege
  • Projectarchitect(en) Aldo Vos, Oscar van Strijp
  • Adviseur installaties Halmos
  • Aannemer Sprangers Bouwbedrijf
  • Bouwmanagement Corsmit Raadgevend Ingenieurs b.v.
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 8529
  • Programma Schoolgebouw voor HAVO en VWO
  • Aanvang bouw 25-04-2014
  • Oplevering 31-05-2013
  • Opdrachtgever Fioretti Teylingen
  • Ontwerpbureau Broekbakema
Reageer op dit artikel