Project

Duurzaam M House door LIAG

Geen categorie

Voor een particuliere opdrachtgever heeft LIAG Architecten en Bouwadviseurs een duurzaam woonhuis opgeleverd. Het ontwerp van de villa heeft een eenduidige omkadering in Wester Red Cedar waaruit alle functies (keuken en zwembad) als erkers uit de de gevel steken.

Duurzaam M House door LIAG

Het hoofdvolume zweeft over het helmgras en boven de tuin aan de achterzijde. De gevel springt in voor de ontbijtpatio met zicht op een kanaal waar veel schepen langskomen. Het terras aan de achterzijde sluit aan bij de woonkamer waarvan de gevel geheel opengeschoven kan worden.

M House door LIAG 

Met hangende kasten die als wandpanelen te verschuiven zijn krijgt het huis andere indeling, plekken en sferen. De keuken kan afgesloten worden van de woonkamer, maar kan ook als open keuken gebruikt worden. Het werkgedeelte kan als een afgesloten kantoorruimte voor bezoekers afgescheiden worden van het woongedeelte.

In de ruimte onder het huis is een carport gemaakt waarmee het voorrijden eenvoudig wordt. In de sokkel zijn bergingen en slaapkamers opgenomen.

M House door LIAG
De energievoorziening is geregeld met een WKO installatie. Verder zit er een gebalanceerde ventilatie in het huis. Het zwembad heeft een aparte installatie en wordt verwarmd met lucht. Elektriciteit wordt opgewekt met 78 zonnepanelen. De panelen liggen onder een hoek van 10 graden op het dak, zodat deze niet zichtbaar zijn vanaf de straat.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Duurzaam M House door LIAG
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2014
  • Definitief ontwerp 01-12-2015
  • Aanvang bouw 19-02-2016
  • Oplevering 01-12-2015
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau LIAG Architecten en Bouwadviseurs
Reageer op dit artikel