Project

DSM materialen centrum in Geleen door Broekbakema

Geen categorie

In het DSM materialen centrum is een diversiteit aan hoogwaardige onderzoeksruimten ondergebracht in één overzichtelijk complex, met daarin bijzondere aandacht voor onderlinge samenwerking. Het creëren van synergie en het bevorderen van onderlinge samenwerking zijn belangrijke kernwaarden van dit nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsgebouw.

DSM materialen centrum in Geleen door Broekbakema

Kantoren, hoogwaardige laboratoria en een testhal zijn ondergebracht in één overzichtelijk onderzoekscentrum, dat is ontworpen met het oog op de toekomst. De verschillende afdelingen zijn in één transparant gebouw rondom een centraal, carrévormig atrium samengebracht.

Activiteitgericht

Om de gewenste synergie en samenwerking te bereiken, heeft Broekbakema samen met DSM een eigentijds en generiek kantoorconcept met activiteitgerichte werkplekken ontwikkeld.

Concentratieruimtes versus ontmoetingsplekken

Het werkplekkengedeelte op de verdiepingen biedt in de buitenste ring neutraal ingerichte, aangename, open werkplekken met concentratieruimtes in de middenring. In de binnenste ring bevinden zich de kleurrijke ontmoetingsplekken voorzien van copy-, pantry- en overlegfaciliteiten.

representatieve functie

Het atrium met zijn royale daglichttoetreding fungeert als dynamisch hart, waar ontmoetingen tussen in- en externen centraal staan. In het atrium zijn de elementen ’meet and greet’, conferentiezalen en galerijen vormgegeven. Vanwege zijn representatieve functie is in het atrium de corporate branding van DSM toegepast.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Urmonderbaan 22
  • Plaats Geleen
  • Projecttitel DSM materialen centrum in Geleen door Broekbakema
  • Projectarchitect(en) Erik van Eck, Tessa Barendrecht en Pim Bangert
  • Toeleveranciers false
  • Programma Interieur onderzoeksgebouw met testlaboratoria en kantoren gebaseerd op activiteit-georiënteerd werken met diverse vergaderfaciliteiten, copy-, pantry- en concentratieruimten en open werklandschappen
  • Voorlopig ontwerp 28-08-2011
  • Definitief ontwerp 30-05-2012
  • Aanvang bouw 23-12-2015
  • Oplevering 17-11-2014
  • Opdrachtgever Koninklijke DSM N.V.
  • Ontwerpbureau Broekbakema
Reageer op dit artikel