Project

De Rotterdam

Geen categorie

De Rotterdam, vernoemd naar één van de bekendste schepen uit de vloot van de Holland-Amerika Lijn, is de nieuwste eyecatcher aan de Rotterdamse skyline. Armstrong leverde voor het Office Area van De Rotterdam meer dan 45.000 m2 Sierra OP SL2 plafond. Daarnaast hangen in het nhow Rotterdam hotel in het gebouw diverse plafondoplossingen van Armstrong.

De Rotterdam

Sierra OP SL2 in het grootste gebouw van Nederland
Armstrong is vanaf begin tot eind in het proces van De Rotterdam betrokken geweest als sparringpartner voor zowel architect, ontwikkelaar en eindgebruiker(s). Projectarchitect Kees van Casteren: “Een meedenkende partner is voor een project als De Rotterdam essentieel. Zowel als het gaat om advies over de meest geschikte plafondoplossingen als de logistiek daarvan.” In iedere fase van het project zijn er bijzondere uitdagingen geweest. Zo moesten aangeleverde materialen vanwege de minimale ruimte op en rond de bouwlocatie direct worden verwerkt. Er werd daarom gewerkt met SLOT-tijden, voor Armstrong betekende dit dat de aanleveringen vanuit de fabriek stipt op tijd op de bouwplaats aanwezig moesten zijn. De aanrijd- en lostijd op de uiterst krap bemeten bouwplaats bedroeg circa dertig minuten. Binnen deze tijd werd er gemiddeld 4.000 m2 aan plafondpanelen gelost en direct per verticaal transport naar de juiste verdieping gebracht.

Sierra OP SL2 
De minerale plafondtegel Sierra OP SL2 is als beste plafondoplossing geselecteerd door de combinatie van akoestisch comfort, degelijkheid, duurzaamheid en de optimale prijs-kwaliteitverhouding. De OP-productlijn van Armstrong is zeer geschikt voor grote, open ruimten zoals kantoortuinen door de optimale geluidabsorptie en goede overlangsgeluidisolatie.

Fotografie: ©Michael van Oosten

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Wilhelminakade 139
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel De Rotterdam
  • Toeleveranciers true
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 45000
  • Aanvang bouw 20-03-2015
  • Ontwerpbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA)
Reageer op dit artikel