Project

De Reünie

Geen categorie

Herbestemmen leegstaand onderwijsgebouw naar jongerenhuisvesting: wonen in een lokaal- of gymstudio die nog de sfeer ademt van de vroegere LTS.

De Reünie

De voormalige ambachtsschool ‘CSV Veenendaal’ stond op de lijst om gesloopt te worden. Het terrein was bestemd voor een nieuw te bouwen complex met grote appartementen. Echter, door de sterk afnemende vraag naar deze grotere woningen en de toenemende vraag naar huisvesting voor jongeren, heeft opZoom in 2011 een verkennende, succesvolle, studie uitgevoerd naar de mogelijkheid van een transformatie van de school naar jongerenhuisvesting.

Het rationele en zeer functioneel ontworpen gebouw bleek zich op basis van het gave casco en de ruimtelijke mogelijkheden in de woningplattegronden prima te lenen voor jongerenhuisvesting. In de structuur van het gebouw zijn drie typen studio’s ontworpen: de lokaalstudio, de aulastudio en de splitlevel gymstudio. Ieder met een eigen karakteristiek en ruimtelijkheid. Met name de hoogte van de ruimte en de royale prefab betonnen puien geven de woningen een ruime en lichte sfeer. In de materialisatie is nadrukkelijk aansluiting gezocht bij de aanwezige materialen en de sfeer van de voormalige school.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Uiverstraat 64
  • Plaats Veenendaal
  • Projecttitel De Reünie
  • Projectarchitect(en) Johan Blokland
  • Toeleveranciers false
  • Programma 61 appartementen
  • Voorlopig ontwerp 27-01-2016
  • Definitief ontwerp 27-01-2016
  • Aanvang bouw 22-12-2015
  • Oplevering 01-08-2015
  • Opdrachtgever VolkerWessels Vastgoed met Woonstichting Patrimonium
  • Ontwerpbureau opZoom architecten bv
Reageer op dit artikel