Project

De Plancius in Amsterdam

Geen categorie

In samenwerking met Innova Investments ontwikkelde OTH architecten een herbestemmingsplan voor Planciusstraat 19-21 in Amsterdam, een voormalig zusterhuis van architect J.B. Ingwersen.

De Plancius in Amsterdam

De smalle beuken in het sober vormgegeven gebouw zijn door OTH architecten heringericht als ‘stadssuites’: kleine appartementen van gemiddeld 25 – 40 m2, volledig uitgerust met hoogwaardige apparatuur en tot op de centimeter efficiënt ingedeeld. Op de beletage liggen drie ruimere woningen, terwijl de bovenste verdieping is ingericht als luxe penthouse met een panoramisch uitzicht over de stad en het IJ.

Uitgangspunt in het ontwerp is het handhaven van het strakke gevelbeeld en het maximaliseren van het wooncomfort binnen de constructieve beperkingen van het casco. De woningen staan aan de straatzijde middels vouwpuien in open verbinding met de stad, aan de achterzijde zijn ze voorzien van balkons met wijds uitzicht over het Prinseneiland. Om het uitzicht te maximaliseren, zijn in de achtergevel nieuwe, verdiepingshoge puien aangebracht. De balkons zijn middels trekstangen aan de gevel gehangen.

Het complex omsluit een gemeenschappelijke binnentuin (220m2) aan de Smallepadsgracht. De binnentuin wordt ingericht met comfortabele zitranden en weldadig groen. De appartementen op de beletage beschikken over een terras en eigen tuin, direct grenzend aan de gemeenschappelijke tuin, terwijl het penthouse rondom dakterrassen heeft. De unieke binnentuin en ligging aan de gracht maken De Plancius tot een oase van rust midden in de stad.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Planciusstraat 19-21
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel De Plancius in Amsterdam
  • Aannemer Du Prie Bouw & Ontwikkeling
  • Interieurarchitect OTH architecten
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 3000 m2 - 47 appartementen
  • Voorlopig ontwerp 01-07-2015
  • Definitief ontwerp 01-07-2015
  • Aanvang bouw 20-07-2015
  • Oplevering 01-07-2015
  • Opdrachtgever CV Planciusstraat 19
  • Ontwerpbureau OTH architecten
Reageer op dit artikel