Project

De Lessenaar

Geen categorie

De Lessenaar. Een mooi, functioneel, veelzijdig en kwalitatief hoogwaardig meubel wat – door rust en eenvoud – een sterk karakter heeft, maar een elegante uitstraling bewaart.

De Lessenaar

In een hoog tempo is de computer in de afgelopen decennia een belangrijk onderdeel van ons dagelijks bestaan geworden. Op kantoren en onderwijsinstellingen, maar ook in thuissituaties, wordt de computer steeds vaker en langer gebruikt. De laatste tijd neemt de vraag naar de flexibele inzet van computers toe. Onder andere ruimtegebrek is hiervoor een belangrijke motivatie. Maar ook Het Nieuwe Werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van flexibele werkplekken en werktijden, vraagt om een andere benadering van de inrichting van de werkruimte.

Met De Lessenaar springen wij in op deze ontwikkelingen. Het meubel fucntioneert als flexibele computerwerkplek voor een aantal personen, maar kan zonder moeite worden getransformeerd naar een overzichtelijke spreektafel. Op deze manier worden individueel werken en collectief overleg gecombineerd in één meubel. 

Elke werkplek is afzonderlijk te openen, sluiten en te gebruiken. Hierdoor heeft de tafel een gevarieerde uitstraling. Naast de verschillende standen, is het meubel ook uitvoerbaar in verschillende materialen en kleuren. Op deze wijze is het mogelijk je persoonlijke smaak te combineren met flexibel werken of het meubel uit te laten voeren in bijvoorbeeld uw eigen huisstijl.

Het ontwerpen van een meubellijn kan natuurlijk niet met één enkel object. Door het wijzigen van de basisafmetingen van de spreektafel is het ook mogelijk andere objecten te creëren. Zo ontstaan bijvoorbeeld de statafel, de salontafel, de bank en verschillende uitvoeringen van de spreektafel.

YourFurn wil met De Lessenaar een zo breed mogelijke gebruikersgroep bereiken. Naast flexibele werkplekken in kantoren, kan ook zeker gedacht worden aan het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, openbare wachtruimten, winkels, woninginterieurs, enzovoort. De Lessenaar kan worden voorzien van apparatuur naar eigen keuze. De aanslutingen en voedingskabels worden in het meubel weggewerkt en de werkplakken kunnen afsluitbaar worden uitgevoerd.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Overleek 4
  • Plaats Medemblik
  • Projecttitel De Lessenaar
  • Projectarchitect(en) Mike Olthoff
  • Toeleveranciers false
  • Programma Meubilair
  • Aanvang bouw 04-06-2012
  • Oplevering 01-01-2012
  • Opdrachtgever ME-2 architecten
  • Ontwerpbureau YourFurn
Reageer op dit artikel