Project

De Chedi Andermatt in Andermatt (CH)

Geen categorie

In de Zwitserse Alpen is in december 2013 de Chedi Andermatt geopend. Het project, bestaande uit een luxueus vijfsterrenhotel en verschillende verblijven, is ontworpen door Jean Michel Gathy, architect en directeur van Denniston International Architects. Het ontwerp combineert waardevolle Zwitserse tradities met innovatieve en moderne architectuur.

De Chedi Andermatt in Andermatt (CH)

Het dorpje Andermatt, waar het project gerealiseerd is, is al jaren één van Europa’s favoriete vakantiebestemmingen. De omgeving is bekend om zijn hoge toppen, diepe dalen, wilde watervallen en stille bergmeren. Zomers de uitgelegen plek om te hiken en mountainbike en ’s winters dienen de besneeuwde bergen ideale skipistes. 

Apart, eigentijds en luxueus
Doel van het ontwerp was om het hart de vallei weer iets meer leven in te blazen. Het aparte, eigentijdse en luxe ontwerp van Gathy past prima binnen het idyllische karakter van Andermatt en de strikte milieuregels. Geheel geanticipeerd naar hedendaagse reizigers, zijn er luxe meubels, natuurlijke materialen en moderne voorzieningen toegepast om te voorzien in de huidige behoeften van deze reizigers. 

The Andermatt Swiss Alps
De Chedi Andermatt is het middelpunt van het Andermatt Swiss Alps project, tevens ontworpen door Denniston International Architects. De Andermatt Swiss Alps is een geïntegreerd vakantie resort waarin verschillende vier en vijf sterren hotels, logies, luxe chalets, retail, conferentiefaciliteiten, zwempad en golfbaan samenkomen. Als middelpunt van dit geheel omvat de Chedi Andermatt 50 hotelkamers, 119 verblijven, gourmetrestaurants, lounges, bars, een spa, een overdekt zwembad en een fitnesscentrum. Alles zo ontworpen dat het zowel duurzaam als innovatief is en voldoet aan de MINERGIE Swiss quality standaarden.

Traditioneel en modern
De sfeer van het hotel is zowel elegant als casual door toepassing traditionele Zwitserse elementen en materialen uit de omgeving. Door houten gevels en elementen van natuursteen verankert het gebouw zich naadloos zijn omgeving. De afwisseling met grote glazen oppervlaktes maakt het geheel naast rustiek,  ook een zeer modern en strak.

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Andermatt
  • Projecttitel De Chedi Andermatt in Andermatt (CH)
  • Projectarchitect(en) Jean Michel Gathy
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 10-02-2014
  • Opdrachtgever Swiss Finance & Property AG
  • Ontwerpbureau Denniston International Architects and Planners
Reageer op dit artikel