Project

Cuijk Appartementen

Geen categorie

Dit appartementengebouw met sociale huurwoningen is het 1e resultaat van de ‘revitalisering’ van ‘de Valuwe’, een jaren60 wijk . Voorheen stonden op deze plaats een aantal flats met parkeerveldjes . Nu is er één compact gebouw gemaakt zodat er zoveel mogelijk groene ruimte overblijft; tegelijk is het niet hermetisch: het landschap wordt het gebouw in gehaald.

Cuijk Appartementen

Gebouw

De hoge, royale entree ligt aan de Looiersgaarde, van daaruit is zicht op de halfverdiepte parkeergarage en op het brede brugdek. Hier sluiten brede galerijen op aan. Bij de voordeuren staan bankjes haaks op de gevel, deze zorgen voor een plek bij de entree en houden passanten op afstand

Materiaal en kleur

De gevels bestaan uit doorlopende, uitstekende, horizontale prefab beton gevelbanden die overgaan in bruggen en galerijen; daartussen zitten verdiepingshoge kozijnen en aan de buitenkant van het gebouw gekleurde geëmaileerde hardglaspanelen.

Er zijn 5 kleuren gebruikt, die in 4 verschillende combinaties van 3 kleuren zijn toegepast: de meest warme kleuren naar de wijk en de koelere kleuren naar de ‘Galberg’. De  binnenzijde is zachter, hier zien we licht gebeitst hout in de gevel.

Plattegronden

De woningen zijn allemaal breed [8,10 m beuk] en licht. Ze zijn geschikt voor ouderen en rolstoeltoegankelijk. Er zijn open verbindingen tussen de kamers, schuifdeuren tussen woon- en slaapkamer en tussen slaap- en badkamer.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Looiersgaarde 1
  • Plaats Cuijk
  • Projecttitel Cuijk Appartementen
  • Projectarchitect(en) Anke Zeinstra
  • Adviseur installaties Uticon
  • Aannemer van der Horst Aannemers
  • Landschapsarchitect Palmbout urban landscapes
  • Bouwmanagement Goudstikker de Vries
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 5299
  • Programma appartementen
  • Voorlopig ontwerp 07-07-2008
  • Definitief ontwerp 21-01-2010
  • Aanvang bouw 20-09-2012
  • Oplevering 30-06-2012
  • Opdrachtgever Mooiland
  • Ontwerpbureau van der Waals/Zeinstra architekten
Reageer op dit artikel