Project

Clubhuis Hockey Vereniging Westland door HET architectenbureau

Geen categorie

Door steeds meer leden en een inmiddels goedgevulde prijzenkast groeide Hockey Vereniging Westland uit haar jas. Door inspanning van alle leden en vrijwilligers zijn er middelen en financiën gevonden om te komen tot een volledig nieuw clubgebouw, dat ontworpen is door HET architectenbureau.

Clubhuis Hockey Vereniging Westland door HET architectenbureau

 

Het nieuwe clubhuis is een helder volume waarin op de belangrijkste plaatsen, de toe- en uitgangen naar ontvangst, kantine, terras en kleedruimten insnoeringen zijn gemaakt. De entree is voornaam en duidelijk. Hier is de ruimte opgehoogd en komt men binnen via een trap en een hellingbaan. Men kan direct zijn weg vinden naar commissiekamer, kleedruimten en ontmoetingsruimte en er is direct zicht naar de hockeyvelden. Bij de kleedruimte is de verhoging niet toegepast om zonder hindernis naar binnen te kunnen.

Structuur

De structuur van het door HET architecten ontworpen gebouw is opgebouwd uit een vaste maat die met een kleinere maat is doorgezet in het  gevelpatroon. De grote glazen puien volgen dit patroon niet. Door de grote openingen is er veel contact met de hockeyvelden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Sportpark Hoge Bomen 00
  • Plaats Naaldwijk
  • Projecttitel Clubhuis Hockey Vereniging Westland door HET architectenbureau
  • Projectarchitect(en) Vincent Dekker en Rene Hoek
  • Toeleveranciers false
  • Programma Clubhuis voor Hockey Vereniging
  • Voorlopig ontwerp 19-05-2011
  • Definitief ontwerp 19-05-2011
  • Aanvang bouw 05-05-2011
  • Oplevering 01-01-2011
  • Opdrachtgever Hockey Vereniging Westland, Naaldwijk
  • Ontwerpbureau HET architectenbureau
Reageer op dit artikel