Project

BTC de Pettelaer

Geen categorie

Ontwerp en realisatie van een tennispark en paviljoen aan de stadswalzone van ‘s-Hertogenbosch. Het paviljoen met acht tennisbanen wordt landschappelijk ingepast in het Zuiderpark.

BTC de Pettelaer

Aan de stadswalzone van ’s-Hertogenbosch komt een nieuw tennispark tot stand. Het paviljoen met acht tennisbanen wordt landschappelijk ingepast in het Zuiderpark. Het sterke hoogteverschil nodigt extra uit om de speelbanen in terrassen aan te leggen. Dankzij terrassen, maar ook hagen, ontstaan verschillende tenniskamers. Deze hagen, die in hoogte variëren, lopen over in de contouren van het park. Zij worden samengevoegd met begroeide wanden of stenen gevels. Zo ontstaat een levendig en afwisselend spel van hard en zacht, van dicht en open. 

Het paviljoen vormt het hoogste terras. Daar kom je het park binnen en heb je een vista over de tennisbanen en de stadswalzone. De plint van het gebouw is direct aan het center-court geplaatst. Het gebouw presenteert zich als een grote luifel op stenen wanden en begroeide gevels. De glazen gevels openen het gebouw naar de entreeruimte en naar de tennisbanen. In het paviljoen is het concept van kamers doorgezet. Verschillende ruimten voor ontvangst, horeca, lounge en vergaderen, worden aaneengeschakeld. Natuursteen, metselwerk en hout voeren de boventoon in materiaalgebruik.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Coornhertstraat 24
  • Plaats 's-Hertogenbosch
  • Projecttitel BTC de Pettelaer
  • Projectarchitect(en) Jeroen van de Ven
  • Toeleveranciers false
  • Programma BTC de Pettelaer
  • Aanvang bouw 28-08-2014
  • Oplevering 29-08-2013
  • Opdrachtgever BTC de Pettelaer
  • Ontwerpbureau Tarra architectuur & stedenbouw
Reageer op dit artikel