Project

Blokhut bij Noors meer Femunden – Aslak Haanshuus Arkitekter AS

Geen categorie

De Noorse Architect Aslak Haanshuus heeft met een slim geplaatst volume twee bestaande blokhutten uitgebreid. Aan de rand van het Noorse meer Femunden stond reeds een honderd jaar oude hut. Onder een kleine hoek is hier later volgens dezelfde traditionele bouwwijze een naast geplaatst. De nieuwste uitbreiding bouwt hierop voort met twee onderling verbonden vleugels in het verlengde van de bestaande hutten.

Blokhut bij Noors meer Femunden – Aslak Haanshuus Arkitekter AS

In de langste vleugel ligt de woonruimte met een grote opening met uitzicht over het meer. Het interieur wordt sterk bepaald door de houten constructie. De maatvoering hiervan is overgenomen van de bestaande hutten. Ingebouwde meubels zoals het bed, de bank en keuken zijn geïntegreerd en maken gebruik van de uitstekende blokken.

 

Overdekt hart

Een ruime hal verbindt de leefruimte met de kortere vleugel. Hierin liggen de badkamer, sauna, toilet en technische ruimte. De bestaande hutten doen nu dienst als gastenverblijf en opslagruimte. De drie entrees liggen aan een overdekte buitenruimte. Dit is hiermee het nieuwe centrale hart van de blokhut.

 

Nieuw dak

Alle hutten zijn opgetild van de grond, een uitstekende vlonder vormt een terras en omloop. Het lijkt hierdoor te zweven op de planten of de sneeuw. Een nieuw kruisvormig dak verbindt de drie volumes en smeedt deze samen tot een geheel. Boven deuren en ramen worden de stalen golfplaten afgewisseld met translucente platen. Zo valt toch daglicht binnen door het overhangende dak.

 

Deel hier foto’s van je eigen bijzondere vakantiehuis of hotel en kom op de website. 

Klik hier voor meer projecten in Noorwegen 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats femunden
  • Projecttitel Blokhut bij Noors meer Femunden - Aslak Haanshuus Arkitekter AS
  • Projectarchitect(en) Aslak Krogness Haanshuus
  • Aannemer Martin Røsand and Kasper Ødegaard
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 18-07-2016
  • Oplevering 01-01-2015
  • Ontwerpbureau Aslak Haanshuus Arkitekter AS
Reageer op dit artikel