Project

Atelierschuur

Geen categorie

Ontwerp een schuur die flexibel in gebruik is en tevens een plek kan zijn voor exposties en het opknappen van oude autos. Neem daarbij een terughoudende positie in ten opzichte van het landschap en het bestaande huis.

Atelierschuur

 

 

 

 

Concept
De schuur is een moderne simpele vertaling van de zwarte Twentse houten schuren die vaak in kleine aantallen bij elkaar staan rond een erf. Grote openingen in de gevel zorgen voor licht en toegankelijkheid met auto’s apparatuur en beelden.

Bij een standard maatvoering ontstaat de bekende varkensschuur met brede lage kap die te vaak het landschap domineert. Door twee volumes te maken oogt het gebouw minder massief. De twee volumes worden verschoven ten opzichte van elkaar, waarbij het deel aan de vijverkant smaller en langer wordt en het deel in het bos dikker en korter. De gevelopeningen worden zo geplaatst dat op twee punten vanuit het bos zicht op de vijver is.

Materiaal
Hout van nabijgelegen landgoed ‘het Twickel‘ is gebruikt als gevelbekleding; zwart om zo min mogelijk aandacht te vragen in de houtwal.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Enschede
  • Projecttitel Atelierschuur
  • Projectarchitect(en) Geurt Holdijk
  • Toeleveranciers false
  • Programma atelier-schuur
  • Aanvang bouw 02-09-2014
  • Oplevering 01-07-2014
  • Ontwerpbureau Geurt Holdijk | architectuur
Reageer op dit artikel