Project

Atelier Hugo de Ruiter Design

Geen categorie

Een villa -gebouwd voor een voormalig Philips directeur- in de groene omgeving van Schuttersbosch gaf ontwerper Hugo de Ruiter de perfecte mogelijkheid om wonen en werken te combineren met de bestaande inpandige garage als atelierruimte.

Atelier Hugo de Ruiter Design

Ik wil straks niet meer het gevoel hebben dat ik in de garage zit te werken! was de kern van de opdracht. De oplossing is gevonden in het toevoegen van een volume aan de bestaande garage. Door dit uit te voeren in een perfo-golfplaat als mono-materiaal voor wanden en dak ontstaat een subtiele voortzetting van de dakpannen zoals toegepast op de bestaande woning. Een sandwich-kraag van verzinkt staal die tevens doorloopt als terras omranding, zorgt voor de ontkoppeling van bestaand en nieuw.Van binnen voorziet de toevoeging in extra hoogte, een op het zuiden gerichte glasstrook in de zinken kraag zorgt voor daglicht midden in het atelier.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Rendierveld 1
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Atelier Hugo de Ruiter Design
  • Projectarchitect(en) Frans Benjamins, Joost Verbeek
  • Toeleveranciers false
  • Programma Particulier, Atelier , Werk
  • Voorlopig ontwerp 16-04-2013
  • Definitief ontwerp 16-04-2013
  • Aanvang bouw 16-04-2013
  • Oplevering 16-04-2013
  • Opdrachtgever Hugo de Ruiter Design
  • Ontwerpbureau architecten-en-en
Reageer op dit artikel