Project

ARC16: Barn Living Aalten – Bureau Fraai

Geen categorie

Deze ‘jaren 50’ boerderijwoning is door Bureau Fraai geheel gerenoveerd en tevens uitgebreid door de bestaande oude schuur naast het woonhuis te verlengen met een eigentijdse uitbouw. Met het ontwerp van deze uitbouw heeft de architect een harmonische relatie gerealiseerd tussen heden en verleden.

ARC16: Barn Living Aalten – Bureau Fraai

De jonge familie wonend in deze 50-er jaren boerderijwoning in het oosten van Nederland had de wens het gedateerde interieur nieuw leven in te blazen, uit te breiden en tegelijkertijd de relatie met de prachtige omgeving te versterken.

Bureau Fraai heeft daarop de wanden op de begane grond waar mogelijk verwijderd en deze ruimte verbonden met een ruime uitbouw. Hierdoor is een sterke visuele relatie met de grote tuin ontstaan.

Voor de uitbreiding besloten de architecten de bestaande oude schuur te verlengen. Terwijl deze schuur gebouwd was met traditionele bakstenen en keramische dakpannen is voor de uitbreiding gekozen voor hedendaags zwart gepatineerd titaanzink met verborgen zwart aluminium kozijnen. Deze stoere moderne uitstraling heeft een sterk contrast met de lichte binnenruimte met houten schaarspanten die juist weer refereren naar historische Nederlandse kapconstructies.

Door dit schaarspant in de voorgevel ook te gebruiken als raamkozijn lijken alle grenzen tussen binnen en buiten te vervagen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Barn Living Aalten - Bureau Fraai
  • Projectarchitect(en) Rikjan Scholten & Daniel Aw
  • Toeleveranciers false
  • Programma Wonen
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2015
  • Definitief ontwerp 01-10-2015
  • Aanvang bouw 15-08-2016
  • Oplevering 01-10-2015
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Bureau Fraai
Reageer op dit artikel