Pilkington speelt in op grote uitdaging: terugdringen CO2-uitstoot

Pilkington speelt in op grote uitdaging: terugdringen CO2-uitstoot

Pilkington Nederland speelt in op een van de grootste uitdagingen van architecten: het terugdringen van de CO2- uitstoot in de gebouwde omgeving. Hoe? De glasproducent introduceert Pilkington MiraiTM: een nieuw glasassortiment met een baanbrekende CO2-reductie van 50 procent ten opzichte van standaard floatglas. Dit maakt het de meest duurzame optie op de markt.

Architecten kunnen nu bij de ontwerpfase duurzame keuzes maken om materiaalgebonden emissies op het gebouwniveau drastisch te verminderen. De recente introductie van Pilkington Miraii TM maakt dat mogelijk. Helemaal in combinatie met de Categorie I Milieuverklaring in de Nationale Milieu Database die Pilkington Nederland, onderdeel van NSG Group, als eerste glasproducent in Nederland wist te registreren.

Duurzame glastoekomst

De naam ‘Mirai’ betekent toekomst in het Japans. Pilkington heeft de productie van vlakglas duurzamer gemaakt en daarmee de impact op het milieu verlaagd. Pilkington MiraiTM voldoet niet alleen aan de strenge eisen in de bouwsector, maar draagt ook bij aan een duurzame glastoekomst. De duurzame productie is het resultaat van meer gerecycled glas, alternatieve brandstoffen en groene stroom. Pilkington benadrukt dat deze efficiëntere en duurzamere productie geen afbreuk doet aan de kwaliteit, prestaties en esthetiek van het glas.

Toegevoegde waarde

Pilkinton MiraiTM is een nieuw basisglasproduct dat uitgevoerd kan worden in diverse diktes en uitvoeringen en waarbij in feite alle hoogwaardige coatings met lage emissiviteit, zonregulering en akoestische coatings uit de Pilkington-productfamilie kunnen worden toegepast. Zo levert de glasproducent aan klanten wat ze gewend zijn, maar dan duurzamer.

Ontwerpbeslissingen

In een tijd waarin energieverbruik tijdens het gebruik van gebouwen sterk is verminderd, worden materiaalgebonden emissies steeds belangrijker om de footprint van gebouwen te verkleinen. Pilkington streeft ernaar om architecten inzicht te geven in de levenscyclus van glasproducten door hun producten in de NMD op te nemen. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen de NMD-registratie Categorie I modulair op te bouwen, omdat een glasproduct samengesteld wordt uit glassoort, dikte van het glas, coating en type afstandhouder. Uiteraard wil de glasproducent dat de milieuprestatie van het totale samengestelde product uit de database rolt. Met als doel: slimmere, duurzame keuzes te stimuleren en zo de CO2-uitstoot in bouwprojecten proactief te verminderen.

Toepassen in de praktijk

De glasproducent is enthousiast om het nieuwe product, de Pilkington MiraiTM, in de praktijk toe te passen en heeft een ervaren Sustainability Coördinator klaarstaan om klanten te ondersteunen bij het behalen van gezamenlijk succes. ‘Het product is gereed, wij zijn er klaar voor, dus laat de projecten maar komen!’, zo luidt de enthousiaste oproep.

Dit artikel is gesponsord door Pilkington.