V8 Architects ontwerpt kascomplex Floriade Expo 2022
Beeld V8 Architects

V8 Architects ontwerpt kascomplex Floriade Expo 2022

V8 Architects is ingeschakeld om het Kascomplex voor de Floriade Expo in Almere volgend jaar te ontwerpen. In het complex van maar liefst 10.000 m2 worden de laatste innovaties op het gebied van de Nederlandse Tuinbouw getoond.

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 staat in het teken van het leuker, leefbaarder en duurzamer maken van steden. Op de Expo worden de laatste innovaties getoond uit de tuinbouw op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Onderdeel daarvan is het Kascomplex van maar liefst 10.000 m² waarin de Nederlandse tuinbouw zich zal presenteren aan de wereld. V8 Architects uit Rotterdam tekende het ontwerp. Bom Group uit Hoek van Holland gaat het Kascomplex bouwen.

'De Floriadekas vormt een symbiose van een pragmatisch kassysteem en een poëtische ervaring van typische aspecten, zoals de immense schaal, bijzondere reflecties van lucht en licht, en een museale route'

Michiel Raaphorst, architect-directeur V8 Architects

Het Kascomplex is 170 meter lang en is opgedeeld in vijf onderdelen; De Ontvangst, een Hightech Greenhouse, een Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant. De uitvoering en inrichting van het Kascomplex is erop gericht om zowel de bezoekers aan Floriade als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 organiseert Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Lees ook:

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.