ARC21 met vernieuwde opzet van start

ARC21 met vernieuwde opzet van start

In november reikt de Architect de ARC21 Awards uit. Vandaag trappen we af met de inschrijving voor deze prijzen. Deelnemers kunnen vanaf nu tot 1 juli 2021 projecten insturen voor de categorieën Architectuur, Stedenbouw, Interieur, Meubel, Detail, en Innovatie. Daarnaast zijn er prijzen voor Jong Talent en Oeuvre.

Het doel is om de betekenis en de kracht van het ontwerp te vieren en voor een breed publiek te promoten. De ARC Awards hebben inmiddels een vaste plaats verworven in het Nederlandse architectuurlandschap. Het winnen van een Award kan voor een ontwerper van belang zijn voor een volgende stap of voor het aanpakken van een nieuwe opgave.

Bovendien zorgt de Award voor het verkrijgen van waardevolle aandacht en het winnen van prestige. Het feit dat iedere Award wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury maakt ze tot een bijzonder instrument voor de architectuur.

Winnaar van de ARC20 Architectuur Award: Gare Maritime in Brussel door Neutelings Riedijk Architecten

Gewijzigde opzet

Aan de ARC21 Awards kunnen alle ontwerpers kosteloos meedingen door het insturen van een of meer projecten in de verschillende categorieën. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden niet alle projecten meer automatisch op de website van de Architect of op www.arc-awards.nl gepubliceerd.

De redactie maakt in samenspraak met de jury's een longlist van 20 a 25 projecten die daarna op de site worden geplaatst. Hieruit kiezen de diverse jury's drie nominaties. Wel worden de ingezonden projecten gedurende het gehele jaar geplaatst, deze dingen dan vanzelfsprekend niet meer mee naar een ARC21 Award. Je projecten kun je inzenden via het uploadformulier.

'Stuur vóór 1 juli het ontwerp in dat je afgelopen jaar gemaakt hebt én waar je het meest trots op bent'

Een award winnen?

Wil jij dit jaar in aanmerking komen voor zo'n felbegeerde award? Stuur dan vóór 1 juli het ontwerp in dat je afgelopen jaar gemaakt hebt én waar je het meest trots op bent. Kun je niet kiezen? Meer projecten inzenden mag altijd. Je kunt inzenden voor de awards Architectuur, Stedenbouw, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie. Voor de Jong Talent Award kun je worden voorgedragen en de Oeuvre Award wordt toegekend door de redactie.

Meer informatie over de voorwaarden, deadlines, jury's en het uploadformulier vind je op www.arc-awards.nl

Prijsuitreiking

De ARC21 Awards worden op 18 november 2021 bekend gemaakt via een live event. Mocht dit door opgelegde maatregelen van de overheid niet mogelijk zijn dan wordt de uitreiking uitgesteld tot het voorjaar van 2022.

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.