Dekton® gevel voor het hoogste gebouw in Afrika

Dekton® gevel voor het hoogste gebouw in Afrika

De Leonardo Toren gelegen in Sandton, Johannesburg, is met haar 234 meter hoogte en 55 verdiepingen het hoogste gebouw van Afrika. De bouw van deze reus startte in 2015 en werd eind 2019 opgeleverd en is in de woorden van Bart Dorrestein, CEO van Legacy, het bedrijf dat eigenaar is, “een symbool van hoop en toekomst voor Zuid-Afrika in moeilijke tijden”.

Dekton® gevel voor het hoogste gebouw in Afrika
Dekton® gevel voor het hoogste gebouw in Afrika

De Leonardo Toren ligt aan 75 Maude Street, vlakbij de economische, commerciële en recreatieve kruising van Sandton, rond het Nelson Mandelaplein en het Sandton Convention Center.

Een duurzame en energie-efficiënte wolkenkrabber

Ontworpen door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Co-Arc International Architects, is de Leonardo Toren een gebouw voor multifunctioneel gebruik. Het complex bevat luxueuze woningen, waaronder appartementen met een tot drie slaapkamers, acht penthouse suites met een panoramisch uitzicht van 360 graden en een Leonardo-suite van 2800 vierkante meter. Daarnaast biedt het onderdak aan 15.000 vierkante meter aan premium-kantoorruimten, een hotel, winkels, restaurants, een spa, een terras met zwembad en een sportschool.

François Pienaar - Co-Arc International Architects Inc.: Het klikte met Dekton. We voelen een echte verbinding met dit buitengewone materiaal

De Leonardo Tower is gebouwd met behulp van de meest geavanceerde technologieën, met een ecologisch bouwplan en een geoptimaliseerde energie-efficiëntie is gekozen voor een duidelijke duurzame aanpak.

Dekton gevel

Dekton® ultracompacte oppervlakken zijn gekozen om de gevel, lobby en pilaren te bekleden om een optimale energie-efficiëntie te bereiken. In totaal speelt ruim 24.350 vierkante meter van Dekton® een sleutelrol in een gebouw dat al geschiedenis heeft geschreven.

Elegantie door het gehele gebouw

De gevel is voorzien van Dekton® platen in 8 millimeter dikte in de kleur Gada, een zeer natuurlijke kleur met een matte afwerking en met de uitstraling van kwartsiet. Deze platen zijn ook toegepast in de lobby van het gebouw. De esthetiek past perfect bij de pilaren die zijn bekleed met Dekton® in de kleur Keon, een betonlook met een industriële uitstraling.

Ook voor het interieur van de Leonardo is gekozen voor de materialen van Cosentino. De keukens en wastafels in de badkamers als ook tafelbladen van de in totaal 254 appartementen zijn elegant uitgevoerd in Silestone® by Cosentino. Hiervoor zijn verschillende witte en lichte tinten gekozen, onder andere uit de Silestone Eternal collectie. Ook in de restaurants, bars, kinderdagverblijven en fitnessruimte is het materiaal toegepast.

Dit artikel is gesponsord door Cosentino.